-Ramirez- Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 Przełożyłem parkę ramirezek do akwa 20l z 112l na początku samiec gonił samice a teraz po trzech dniach (właśnie w tym momencie) pływają cały czas koło siebie. Czy to takie zaloty przed tarłem. (najczęściej pływają góra dół przy szybie) to jest to akwarium PS. w akwa są 4 małe gupiki około 2cm, parę rc i zbrojnik złoty (zbrojnik jest tam chwilowo ma około 4cm a cały czas zaczepia zbrojnika niebieskiego :/) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 Ja bym zostawił je w akwarium ogólnym potem ewentualnie przeniósł ikrę ale woda w 100% musiała by być z tamtego zbiornika i może coś się by uchowało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Ramirez- Posted July 15, 2012 Author Share Posted July 15, 2012 Mam pewien problem moja ramirezka samica gania samca czy to nie powinno być na odwrót? Michał84:Połączyłem tematy gdyż oba dotyczyły tych samych ryb i na przyszłość następnym razem takie zachowanie będzie odpowiednio nagrodzone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted July 15, 2012 Share Posted July 15, 2012 Prawdopodobnie jest to chwilowe zachowanie lub samiec po prostu jest słaby i nie daje sobie z nią rady. Musisz dłużej poobserwować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati007 Posted July 30, 2012 Share Posted July 30, 2012 Skoro ryby tylko się ganiają to je tam jeszcze potrzymaj.Inna sprawa gdyby się nawzajem atakowały i robiły sobie krzywdę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts