shadow125 Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 Mam 8 skalarów zwykłych i manacapuru Mogą one atakować i zabijać między innymi molinezje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prism Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 Witam Skalary zjadają tylko rybki, które mieszczą im się do ust typu neony innesa, ale nie zawsze. Ogólnie nie jestem znawcą tych rybek, ale czytałem, że odganiają inne rybki gdy ma dojść do tarła lub gdy gdy samiec pilnuje ikry (sorrki, nie pamiętam dokładnie). Najlepiej poczytaj: skalary-zapraszam-milosnikow-skalarow-do-lektury-t10339.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted July 14, 2012 Share Posted July 14, 2012 Młode molki mogą zjadać,ale mało prawdopodobne by próbowały upolować te duże.Chyba,że trafił Ci się wyjątkowo wredny okaz który może je dręczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Meruru Posted July 16, 2012 Share Posted July 16, 2012 Ze skalarów mam tylko dwa i muszę powiedzieć, że moje są łagodne. Pływały z małymi rybami, które śmiało mieściły się im do pyszczków ale ich nie pożarły. O dziwo. Mają swój świat i nie interesują się innymi rybami np. molinezjami, które bezczelnie w nie wpływają Natomiast ktoś kogo znam też ma skalary i duży z nimi problem. Szczególnie z samicą, która jak widzi wokół inne ryby to je atakuje a nawet zabija. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymek150 Posted July 21, 2012 Share Posted July 21, 2012 Zależy w jakim akwarium je trzymasz (litraż) ? Bo 8 skalarów potrzebuje dużego akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow125 Posted August 20, 2012 Author Share Posted August 20, 2012 Mam 240 litrów czekają na 365 litrowe. Chwilowo nic nie zginęło, ale powodu dalej nie znam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts