Siolek^^ Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 Czym mogę karmić pyszczaki? one są wszystkożerne i chodzi mi dokładnie o pokarm żywy... Co mogą jeść co nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 No ochotki im daj, larwy komarów, muszki owocówki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dick18 Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 Ale uważaj,bo niektóre pyszczaki mogą zdechnąć od pokarmu zbyt bogatego w białko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 Właśnie, zapomniałam dodać, nie karm tylko pokarmem wysokobiałkowym, bo moga dostać otłuszczenia narządów. Musisz im urozmaicic dietę. Raz na tydzueń zalecana jest głodówka, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonio61 Posted July 13, 2012 Share Posted July 13, 2012 Witaj dieta powinna być urozmaicona ,żywy pokarm podawaj raz lub dwa na tydzień (ale uważaj może być skażony jakimiś bakteriami lub chemikaliami ,jeżeli będzie pochodził z naturalnego zbiornika np jezioro lub staw) ,raz na tydzień głodówka, kup pokarm D-aalio Plus, wspomaga procesy trawienne ,i poczytaj o bloat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts