edi123 Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 zakupilem korzen mangrowca w sklepie zoologicznym moczylem go 2 tygodnie , teraz gotuje w soli i bez i caly czas barwi wode w wysokiej temperaturze czy jak przestane go gotowac to niepowinien mi zabarwic wody w akwarium ,tyle zabawy z tym korzeniem ze az sie odechcewa - bardzo prosze o porade Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioM Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Wsadź do garnka z wodą o temperaturze jaką masz w akwarium i sprawdź Korzenie zazwyczaj mają to do siebie, że wydzielają garbniki (pożądane w niektórych biotopach) do wody i nieco farbują. Im wyższa temperatura (jak podczas gotowania) tym bardziej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Polecam lekturę. http://forum.superakwarium.pl/korzenie-preparacja-porady-t11051.html nemo130: A ja zamykam, było klepane na forum setki razy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts