Skocz do zawartości

korzeń - jak wygotowac


edi123
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

zakupilem korzen mangrowca w sklepie zoologicznym moczylem go 2 tygodnie , teraz gotuje w soli i bez i caly czas barwi wode w wysokiej temperaturze czy jak przestane go gotowac to niepowinien mi zabarwic wody w akwarium ,tyle zabawy z tym korzeniem ze az sie odechcewa - bardzo prosze o porade

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Wsadź do garnka z wodą o temperaturze jaką masz w akwarium i sprawdź ;)

Korzenie zazwyczaj mają to do siebie, że wydzielają garbniki (pożądane w niektórych biotopach) do wody i nieco farbują. Im wyższa temperatura (jak podczas gotowania) tym bardziej.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

×
×
  • Dodaj nową pozycję...