edi123 Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 zakupilem korzen mangrowca w sklepie zoologicznym moczylem go 2 tygodnie , teraz gotuje w soli i bez i caly czas barwi wode w wysokiej temperaturze czy jak przestane go gotowac to niepowinien mi zabarwic wody w akwarium ,tyle zabawy z tym korzeniem ze az sie odechcewa - bardzo prosze o porade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioM Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Wsadź do garnka z wodą o temperaturze jaką masz w akwarium i sprawdź Korzenie zazwyczaj mają to do siebie, że wydzielają garbniki (pożądane w niektórych biotopach) do wody i nieco farbują. Im wyższa temperatura (jak podczas gotowania) tym bardziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzesiekK Opublikowano 5 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Polecam lekturę. http://forum.superakwarium.pl/korzenie-preparacja-porady-t11051.html nemo130: A ja zamykam, było klepane na forum setki razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi