Sławek121 Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Krakusy,czemu się nie chwalicie,że macie takiego czuba u siebie http://tvaqua.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=108:zdewastowane-oceanarium-wkrakowie&catid=1:latest-news&Itemid=18 Link to comment Share on other sites More sharing options...
domino Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Haha, widziałem już to. Faktycznie czub. ;> Link to comment Share on other sites More sharing options...
karkonosz Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Oglądałem o tym reportaż w tv. Trzeba przyznać, że gościu miał niezłą wizję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mekto Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Typowe , zamiast sprzedać zbiorniki czy oddać wolał zniszczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Nie znacie sytuacji. Dostał lokal od miasta w stanie tragicznym. Za własne pieniądze wyremontował, wyposażył. Teraz miasto lokal chciało mu zabrać, zniszczył tylko co swoje i oddał budynek w takim stanie, w jakim go dostał. Wbudowane zbiorniki, które miały po ileś tam dziesiąt tysięcy litrów jak np. ten z rekinem i były składane na miejscu trudno by było wynieść. Nie widzę tam poniszczonych rzeczy które mógł zabrać. Zresztą i tak nie szkoda, byłem jak jeszcze oceanarium funkcjonowało i głowy mi nie urwało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Nie znacie sytuacji. Dostał lokal od miasta w stanie tragicznym. Za własne pieniądze wyremontował, wyposażył. Teraz miasto lokal ze chciało mu zabrać, zniszczył tylko co swoje i oddał budynek w takim stanie, w jakim go dostał. Zresztą i tak nie szkoda, byłem jak jeszcze oceanarium funkcjonowało i głowy mi nie urwało. Lubie to! Jedynie żal zwierząt, bo one niczym nie są winne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mekto Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 No to zmienia postać rzeczy , teraz go rozumiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Dlaczego miasto chciało mu zabrać lokal,Atreyu? W Krakowie nie brakuje czubów . Nawet znam jednego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Nie mam pojęcia, może go po prostu dzierżawił, a miastu się to odwidziało. Włożył w to masę kasy, zabrał tylko co swoje [swoje, bo nie słychać żeby dostał jakieś zarzuty za niszczenie cudzego mienia] i zostawił kilka jadowitych zwierzątek komornikowi który miał go eksmitować. Trolling lvl hard. To mi się podoba w obcokrajowcach, polak pewnie takiej akcji by nie wykręcił. W Krakowie nie brakuje czubów . Dobrze że tam nie mieszkam, bo jeszcze bym pomyślał że piszesz o mnie i byśmy się pogniewali. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 i zostawił kilka jadowitych zwierzątek komornikowi który miał go eksmitować.Lepsze niż pułapki w piramidach Link to comment Share on other sites More sharing options...
karkonosz Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Niestety nie widziałem całego reportażu, ale chyba poszło o to, że gość dostał zgodę na postawienie akwarium a okazało się, że poszedł po całości i zbudował tam prawdziwe baseny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 To on miał mieć pozwolenie na postawnienie baniaka w "swoim" lokalu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Niestety nie widziałem całego reportażu, ale chyba poszło o to, że gość dostał zgodę na postawienie akwarium a okazało się, że poszedł po całości i zbudował tam prawdziwe baseny.Yyy...bardzo duże akwaria, były tam już parę lat temu. Szczerze wątpię że poszło o takie coś. To ścisłe centrum. Może 100m od Wawelu, 200-300 od rynku. Najdroższe działki w mieście. Myślę że to raczej było przyczyną sporu niezależnie od oficjalnych powodów. Idę o zakład że już niebawem powstanie tam jakiś piękny butik handlowy, albo jakiś mały hotelik, który przyniesie miastu dużo większy zysk niż oceanarium współpracujące z muzeum przyrodniczym które z racji swojej działalności wynajmowało lokal po kosztach. Edit: Znalazłem o tym artykuł: http://www.aquarium-krakow.com/pdf/2.jpg W skrócie, zerwali z nim umowę na podstawie tego że sam rozbudowywał akwaria i że niby coś tam przeciekało. W sprawie nowej się przez rok nie dogadali. Dali mu miesiąc na wymontowanie całego sprzętu i się nie wyrobił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts