kamilp Posted July 5, 2012 Share Posted July 5, 2012 Witam. Generalnie akwarium to 160x60wysx45głeb szkło 12mm FILTRACJA - sump + od czasu włożę filtr wewnętrzny by odkurzył, OŚWIETLENIE 2x58W za mało i będę musiał dołożyć RYBY: to co na zdjęciach mieczyki, gupiki , molinezje, glonojady,kosiarki, kiryski,gurami,platki PODŁOŻE- żwir ROŚLINY - różne, to co miałem to jest wsadzone , jest ich mało ale niedługo będą dokupione. Zdjęcia wstawię wieczorem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter2440 Posted July 6, 2012 Share Posted July 6, 2012 Jeżeli chodzi ci o prezentacje akwaria to napisz jeszcze czy nawozisz i ozdoby czyli np kamienie korzenie i czekam na fotki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted July 7, 2012 Share Posted July 7, 2012 Wspaniały zbiornik. Przydałyby się tylko jakieś zdjęcia... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilp Posted August 5, 2012 Author Share Posted August 5, 2012 Oto zdjęcie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted August 5, 2012 Share Posted August 5, 2012 Na razie pusto,ale akwa ma fajny wymiar i jest pole do popisu. Ps.Litraż to 432L-nie 450 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciasty77 Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Zapowiada się nieźle.Z lewej strony wsadziłbym jakiegoś nurzańca lub kryptokorynę karbowaną bo trochę pustawo tam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szym3klb Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 A będziesz zmieniał obsadę czy taka zostanie? : > Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati007 Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 Najbardziej razi mnie to tło,nie wiem jak ty ale ja bym je zmienił na zwykły czarny brystol.Po drugie brak tutaj roślin wysokich t.j:nurzaniec,moczarka,kabomba.Obsada też trochę taka wymieszana i przypadkowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilp Posted August 7, 2012 Author Share Posted August 7, 2012 Tło ? Moim zdaniem tło to mistrzostwo świata i 90% uroku to dzięki niemu , obsady raczej zmieniać nie będę a co do roślin to do sadze tylko muszę sprawdzić co aby było coś nie bardzo trudnego do utrzymania.Może i wymieszana ale nie jest jakaś że źle wpływają na siebie ,takie jak mieczyk gupik czy molinezja ? A barwniak parka przy takim litrażu pływa spokojnie , i są bardzo spokojne . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brodzins Posted August 7, 2012 Share Posted August 7, 2012 Tło jest super trochę tak irlandzko to wygląda, z trawiastymi zboczami mi się skojarzyło dorzuć coś co wizualnie podciągnie zbiornik do góry, ale żeby nie było masywne - kabomby a może valissnerie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilp Posted September 24, 2012 Author Share Posted September 24, 2012 Aktualizacja, brak korzenia itp. Ogólnie cały post zaktualizuje na dniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stopa89 Posted September 24, 2012 Share Posted September 24, 2012 Bardzo Fajne akwa tylko ten kokos do wyrzucenia ja bym tu widział jakiś duży korzeń ;] ale to Twoje akwa zrobisz jak uwarzasz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilp Posted September 24, 2012 Author Share Posted September 24, 2012 Kokos jest bo chciałem by barwniaki się wytarły ale zrobiły to w PCVce , korzeń był ale był sosnowy i wyrzuciłem , w sumie mogłbym wsadzić jakiegoś . Może coś fajnego żeby rośliny, mchy rosły ? Czy nie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzidzia1982 Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 Tło jak dla mnie mega wypasione...tylko brać przykład. Gratuluje ...jak dla mnie roslin troche mało , szczególnie wysokich...ale myśle, że to tylko kwestia czasu. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilp Posted October 1, 2012 Author Share Posted October 1, 2012 Dzięki Coś mam zamiar wsadzić. Z czasem coś będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czesiek Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 Akwarium ma to coś , może dlatego że już istnieje trochę czasu i nabrało patyny. Ja bym dał rosliny które by sięgały do powierzchni, pływające itp , może jakis narybek się uchowa, a to zawsze cieszy.No i ważne że nie rzuca się w oczy nadmiar ryb. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilp Posted November 17, 2012 Author Share Posted November 17, 2012 Dzisiejsze zdjęcia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts