jagoo Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Witam ,mam baniak 103 L, z pokrywą i oswietleniem, obsada wstepna, stadko razbory galaxy, kiryski i parka pretnika karłowatego. dostałem propozycje kupna filtra wewnętrznego Aquel Fan2 Fanfilterplus, za niewielkie pieniądze wraz z osprzętem plus napowietrzacz. I tu pytanie jak widzicie prace tego filtra w tym akwarium, wprawdzie to wewnętrzny ale nie jest duży, czy pracuje cicho itd , kwota jaka wchodzi w gre to 50 pln, wg info filtr jest nowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Cena dobra, choć pewnie dałoby radę znaleźć minimalnie taniej. Do takiego akwarium i takiej obsady bedzie to dobry filtr. Filtry Aquael z serii Fan są cichymi i jednymi z najbardziej udanych filtrów w/w firmy Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavjush Posted July 10, 2012 Share Posted July 10, 2012 Ja go mam w 72 l i powiem, że pracuje cicho i na maksymalnych obrotach jest ok i nie robi pralki. Dopiero przy odkręceniu zaworka doprowadzającego powietrze (jest w zestawie więc to żaden gratis) słychać bąbelki. Gąbka nie zajmuje całej powierzchni kosza. Do 72 jest ok, do 100 ja brałbym już fan 3 tylko wysokość sprawdź akwa z podłożem i filtra, bo u mnie jest fan 2 prawie na całej wysokości. Ja kupiłem w sklepie za 74 zł. Z allegro plus przesyłką podobnie wychodziło a wolę wspierać lokalnych sprzedawców. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jagoo Posted July 12, 2012 Author Share Posted July 12, 2012 OK dzięki za odpowiedzi , wprawdzie aż dwie ale i tak dziękuje. Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts