maciejej Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Witam. Niestety nie mam zdjęć ale to nie sądze aby było potrzebn ponieważ problem tkwi w tym że moja Cryptocoryna zamiast mieć wszystkie liście zielone to połowa z nich jest koloru suszonej herbaty (bardzo ciemny brązowy prawie pod czarny) o co może chodzić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Niektóre takie są. Musisz powiedzieć jaka to dokładnie cryptocoryna, jak długo ją masz, w jakich warunkach. Inaczej nie wiemy. Po prostu, możemy się z Tobą zgodzić, że prawdopodobnie tak jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejej Posted July 2, 2012 Author Share Posted July 2, 2012 Temp. 26 stopni , parametry wody nie mierzone, a dodatkowo tydzień temu padły mi 2 Ludwigie, które od zawsze trzymały się znakomicie.. (najpierw zrobiły się im kropki a potem odpadły wszystie liście..) Oświetlenie 14 h na dobe (przynajmniej!). Preparat na glony był użyty tydzień temu . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 2, 2012 Share Posted July 2, 2012 Oświetlenie 14 h na dobe (przynajmniej!). Preparat na glony był użyty tydzień temu . Zamiast lać preparaty na glony zmniejsz do 8-10h czas świecenia. Optymalnie to ok.10h. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejej Posted July 3, 2012 Author Share Posted July 3, 2012 Ok . Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts