Mufa Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 Witam wszystkich. Ze względu iż jestem tutaj nowy chciałbym pokazać swój nano zbiorniczek założony ok 7 tygodni temu. Akwarium: ShrimpSet 30 Filtr: Standardowy z setu Aquaela (czasowo), Zewnętrzny JBL zaczął cieknąć i muszę w nim wymienić kilka uszczelnień Grzałka: 25W Neoheater Aquael Oświetlenie: HQI 70W (8-10h/doba) Podłoże: ADA CO2: Butla wysokociśnieniowa z nano dyfuzorem na końcu Nawożenie: Brak Fauna: 2 x Microrazbora Galaxy (było 6 ale gdzieś resztę wcięło :/) 2 x Gupik (przywleczone z roślinami zrobiła się z tego para) + kilka już młodych 5 x Otosek 3x krewetka Amano 4 x Helenka Flora: Maly henio (nie znam dokładnej nazwy) Rotalia rotundifolia Pelia Troszkę wgłębki Testy kropelkowe Zoolek Parametry: ph 7,2 GH 16 KH 5 NO2 0 NO3 15 PO4 0 Z niecierpliwością czekam na opinie. Oczywiście krytyka też miło widziana. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mardow Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 Na jakiej wysokości od lustra wody wisi HQI ?. Jak wersja podłoża ADA ?. Baniak fajnie zarośnięty, super kondycja roślin - a to najważniejsze Napisałeś, że masz filtr zew., który cieknie i że teraz korzystasz z tego wew., nie przejmuj się, masz małą obsadę, rośliny już wyrośnięte więc żeby coś złego zaczęło się dziać musi minąć dużo czasu - samo podłoże to duża powierzchnia filtracyjna . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mufa Posted July 1, 2012 Author Share Posted July 1, 2012 Lampa HQI wisi od lustra wody na wysokości ~30cm. Wersja podłoża ADA z tego co pamiętam to ADA Amazonia Pro Soil czy coś takiego. Tak rzeczywiście napisałem że mam filtr zewnętrzny i korzystałem z niego w tym akwarium, z tym że ten Pat-Mini strasznie "szpeci" zbiornik i niepotrzebnie zajmuje miejsce. Ps. Jeżeli ktoś z Wrocławia będzie chętny to z przyjemnością podzielę się małym Heńkiem. Ze względu na to że rośnie jak szalony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mardow Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 1.ADA Amazonia 2.Pro Soil ...to dwa różne podłoża, różnych firm Jeśli już to zamiast Pro Soil jest napis AQUA SOIL na każdej wersji . Pytam czy: -ADA Amazonia I -ADA Amazonia II -ADA Amazonia NEW Szkoda, że nie jestem z Wrocka, chętnie przyjąłbym trochę Heńka. Fakt, filtry wew. szpecą zbiorniki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mufa Posted July 1, 2012 Author Share Posted July 1, 2012 O tym że to są różne podłoża to fakt (moja mała pomyłka). Z tego co pamiętam to jest to ADA Amazonia II. A co do tego że tylko z Wrocławia ludziom mogę odstąpić troszkę Henia to dlatego, że nie mam doświadczenia w wysyłaniu takich przedmiotów pocztą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts