wika Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Interesuje mnie jakie ryby toleruje pretnik karlowaty i czy jest to bardzo wymagajacy gatunek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaniqa10 Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 http://www.superakwarium.pl/pretnik-kar ... id622.html Wszytsko podane na tacy a nawet szukac sie nie chce ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wika Posted March 24, 2009 Author Share Posted March 24, 2009 wszystko tam juz czytalam,chcialam wiedziec konkretnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodaniel17 Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 To jest fajna rybka , osobiscie trzymam ją z -neonami -ramirezami -slimakiem -kiryskami I jest wszystko dobrze Tylko samica gania drugą samice , ale to tylko to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wika Posted March 24, 2009 Author Share Posted March 24, 2009 a np gurami mozaikowy lub molinezja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 gurami- rybka o podobnej budowie, mogą ze sobą walczyć ile litrów akwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wika Posted March 24, 2009 Author Share Posted March 24, 2009 140l,narazie jest puste zastanawiam sie nad obsada wiec pytam. A co z molinezja? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 140l,narazie jest puste zastanawiam sie nad obsada wiec pytam. A co z molinezja?lepiej mozaikowe zamiast prętników molinezja ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
wika Posted March 24, 2009 Author Share Posted March 24, 2009 to super a proponujesz cos jeszcze do nich? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 ja w akwa mam taką dziwną zasadę do obsady: tzw. przeze mnie "elita" czyli parka lub harem ładnych rybek(zazwyczaj rybki na które najwięcej patrzę) tło czyli jakieś stadko i prosiaki czyli rybki denne więc elitą może być parka mozaikowych, tłem neonki (ok.10szt) i prosiaczki czyli jakieś kiryski które ci się podobają wiem że to śmieszne ale łatwiej uniknąć przerybienia do tego możesz chyba dorzucić 2-3 otoski Link to comment Share on other sites More sharing options...
wika Posted March 24, 2009 Author Share Posted March 24, 2009 w sumie dobra zasada dziekuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts