danielbaj Posted June 30, 2012 Share Posted June 30, 2012 Witajcie otóaż mam problem mam 3 samce glonojadów 2 z nich są ok.7 cm a jeden ma zaledwie 3-4 cm te dwa duże cały czas gryzą tego mniejszego czy to normalne moje akwarium ma 70l proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted June 30, 2012 Share Posted June 30, 2012 Masz za małe akwarium na twoje "glonojady" Jeśli to Zbrojniki niebieskie to min.100l Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted June 30, 2012 Share Posted June 30, 2012 Samce będą toczyć boje i to nie tylko w małym akwarium. Nie można trzymać samych samców w jednym bo sam widzisz jakie są efekty. Oddaj dwa i kłopot zniknie. Akwarium dla glonojada/zbrojnika niebieskiego nie powinno być krótsze niż 80 cm. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mpro Posted July 1, 2012 Share Posted July 1, 2012 3 glonojady w 70l? Ja bym oddał wszystkie, ale pewnie tego nie zrobisz więc zostaw jednego samca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts