Marlon Posted June 29, 2012 Share Posted June 29, 2012 "Odparował" mi dorosły gupik. Akwarium ze szczelną pokrywą, przeszukałem dokładnie dno, wszelkie zakamarki i nic. Czy jest możliwe, że padnięta rybka została skonsumowana np. przez kiryski, zbrojniki lub ślimaki Helenki (mam tylko 2 na 54 litrach)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karkonosz Posted June 29, 2012 Share Posted June 29, 2012 Zbrojniki padliną nie pogardzą, więc to napewno ich sprawka. Tak apropo to co ci te zbrojki zrobiły, że je w 54l trzymasz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kajolica1 Posted June 29, 2012 Share Posted June 29, 2012 Tak, to pewnie wina innych rybek. Zawszę będę podskubywać ciało martwej ryby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymek150 Posted June 29, 2012 Share Posted June 29, 2012 Ja obstawiam kiryski bo zdaje mi się że się żywią się mięsem. Może mi się zdaje ale co takiego czytałem. Zbrojnik też jest możliwy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larousse Posted June 29, 2012 Share Posted June 29, 2012 Zbrojniki jak w banku. Moje uwielbiają się przysysać do każdego trupka. A jak pilnują! I nie są zbyt radosne jak się im zabiera padlinke ;d Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mekto Posted June 30, 2012 Share Posted June 30, 2012 Jeśli już zjadła go jakaś inna rybka to coś na pewno powinno zostać , ości ewentualnie płetwy. Bo nie wierzę że zbrojnik albo kirysek zjadł wszystko do "ostatniego okruszka" , to nie są drapieżniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzegrzół Posted June 30, 2012 Share Posted June 30, 2012 "Odparował" mi dorosły gupik. Akwarium ze szczelną pokrywą, przeszukałem dokładnie dno, wszelkie zakamarki i nic. Czy jest możliwe, że padnięta rybka została skonsumowana np. przez kiryski, zbrojniki lub ślimaki Helenki (mam tylko 2 na 54 litrach)?Tak,to bardzo możliwe. W podpisie masz jeszcze tetry,one też nie pogardzą śniętą rybką. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted July 23, 2012 Share Posted July 23, 2012 Boże kochany co za rady ! Każda zdaje się ryba nie pogardzi mięsnym pokarmem. Akurat w tym przypadku albo skryła się w gęstwinie by zdechnąć a jeśli tak to na pewno jej pomogły inne ryby zniknąć. Michał84:Zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts