Darkpillow Posted June 26, 2012 Share Posted June 26, 2012 Witam Problem jest dość poważny ponieważ glony bardzo szybko się mnożą - zbiornik 450l -oświetlenie 4x T4 ( w sumie 1w/l ) -co2 Tak -kubełek z porcelaną wypaloną glinką gąbką i czymś tam jeszcze ... -podłożę amazonka Glony są długie jak brody i jasno brązowawe z tego co zauważyłem pobierają co2 i produkują tlen.... Co2 wyłączyłem przestałem lać wszystko bo akwa jest świrze ma 2 tyg.. zacząłem napowietrzać wodę... wyczytałem tutaj viewtopic.php?f=5&t=12761 żeby obniżyć PH do 7.5 i podać potas.. nie mam pojęcia co dalej robić ryb jeszcze nie wpuszczam bo akwarium jest świeże i niestabilne jest jeszcze jedno pytanie filtr płukać raz za czas czy nie ?? Robię częste podmiany 50 % co 3 dni ... Wcześniej robiłem codziennie bo amazonka jest bardzo mocna i trzeba trochę częściej ^^ Ps. jak ustabilizować akwarium ... sypać bakterie ?? czy samo się zrobi ?? Dzięki za przeczytanie ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubas Posted June 27, 2012 Share Posted June 27, 2012 Masz świetlówki ponad 100W każda, że piszesz 1w/l? Zdania zaczynamy wielką literą. Dulle Link to comment Share on other sites More sharing options...
mardow Posted June 27, 2012 Share Posted June 27, 2012 Jaka to wersja Amazonii? Opisz dokładnie zbiornik - zapoznaj się z tym - http://forum.superakwarium.pl/jak-zadawac-pytania-na-forum-superakwarium-pl-t48986.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkpillow Posted June 27, 2012 Author Share Posted June 27, 2012 To nie jest niestety moje akwarium i nie mogę zrobić zdjęcia ani podać dokładniejszych danych .. Przepraszam :/ Ale już spoko, już wiem o co chodzi i jak to zwalczyć. Pomimo to dziękuję za linka następnym razem zrobię to lepiej ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts