^Agusia^ Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Ile może może trwać "ciąża" brznki różowej?? bo mam ją od kilku miesięcy i pływa z takim dużm brzuchem i nie wiem kiedy mam się spodziewać ikry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodaniel17 Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Może po prostu ją przejadasz codziennie i dlatego ma taki brzuch. Wrzuć fotki to na pewno pomoże.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darek15 Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 brzanka różowa nie może być w ciąży jest to ryba jajorodna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Z tego co wiem z brzankami różowymi to ciężko o tarło. Jakie masz akwarium, to znaczy wielkość i parametry wody? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tos25 Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Ja także mam taką samiczke , ma gruby brzuch i czekam na tarło.Przeniosłem ją razem z 4 samcami do 60 l akwarium, woda ma poziom 15 cm, jest w niej mech jawajski i firanka:)Wstaje o 6 rano codziennie i świece strugą światła z lampki.Zachowują się jak szalone, ale i tak nie ma jajek.To trwa już 4 dni.Co jest nie tak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts