riumakwa Posted June 25, 2012 Share Posted June 25, 2012 Witam Jaki filtr zewnerzny polecacie do akwarium 160l dla poczatkujacego? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-_- Posted June 25, 2012 Share Posted June 25, 2012 Ja poleciłbym Tobie coś takiego http://allegro.pl/filtr-jbl-e901-greenl ... 17153.html. Zakładam zbiornik 112l i parę dni temu przyszedł mi ten filtr. Filtr ma 4koszyki. Napisane jest, 900l/h ale musisz się liczyć z tym, że to jest jak koszyki są wyciągnięte, więc to jest maksymalna przepustowość, która z czasem się zmniejszy. Podejrzewam, że realnie to będzie jakieś 450l/h. Zastanawiałem się nad eheimem, mam w jednym akwarium model 2224 i jestem bardzo zadowolony ale one są bardzo drogie, dlatego zdecydowałem się na jotbeela:) Zasada co do kupna filtra jest taka, że zawsze wsadzasz filtr największy na jaki możesz sobie pozwolić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts