początkujący Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Kupiłem właśnie parkę zmienniaków plamistych tylko niewiem jak rozpoznać u nich płeć,są wręcz identyczne. Może mi ktoś pomóc??? Czy mogę mieć taką obsadę zbiornika (poza b.sumatrzańską,chcę się jej pozbyć zabiła mi 4 brzanki sumatrzańskie) __________________________________ Akwarium 60l -para brzanek purpurowych -para pielęgniczek kakadu -para prętników -2 glonojady -para skalarów -1 brzanka sumatrzańska -para zmienniaków plamistych Link to comment Share on other sites More sharing options...
sikor Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 a nie za małe masz to akwa na tyle rybek;/??? co do paletek to może dwie tego samego gatunku Ci wcisneli Link to comment Share on other sites More sharing options...
LOLBS Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Po pierwsze paletki trzyma się 4szt minimum a po drugie masz za małe akwa na paletki i skalary oddaj JE BO SIĘ MĘCZĄ ! Na paletki minimum 200l tak samo jak na skalary. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Zamykam ten temat bo przy wielkości akwarium jakie jego założyciel posiada oraz przy obsadzie Paletki to kompletna pomyłka.. Z reszta połowa obsady jest pomyłką.. EDIT: Małe sprostowanko Nie doczytałam, że chodzi o Zmienniaki a nie Paletki. Przepraszam a temat otwieram ponownie A co do obsady to trzeba ją troche zmodyfikować. Nie sądzisz początkujący? Link to comment Share on other sites More sharing options...
początkujący Posted March 23, 2009 Author Share Posted March 23, 2009 postaram się zrobić tak żeby było dobrze z lepszego źródła:) EDIT: Może ktoś może mi udzielić porady jakie rybki ze swojej obsady najlepiej byłoby oddać,bądź zmienić na inne.?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bluee15 Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Zmienniak plamisty czy paletka? Myślę że mu chodziło o to pierwsze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Akwarium 60l -para brzanek purpurowych -para pielęgniczek kakadu -para prętników -2 glonojady -para skalarów -1 brzanka sumatrzańska -para zmienniaków plamistych Możesz zostawić: -para pielęgniczek kakadu -para prętników -para zmienniaków plamistych - możesz dokupić 1 samica i 2 samice Na twoim miejscu oddalabym tez prętniki a w zamian za nie kupiłabym ładną ławice mniejszych ryb np zwinników jarzeńców, bystrzyków: różowych, skośnopręgich, czerwonych, trójpręgich, pięknopłetwych, neonów innesa, prystelek itp A co do zmnienniaków: Samiec - płetwa odbytowa przekształcona w gonopodium http://www.tropicalfishandaquariums.com ... tyMale.jpg Samica - normalna płetwa odbytowa http://www.tropicalfishandaquariums.com ... emale1.jpg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts