wojas109 Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Mam 25l akwarium (krewetkarium) od miesiąca a w nim 3 red cherry i 3 amano w tym problem ze ich nie widzę chowają sie czy to normalne ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobika Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 po 3 miesiacach powinny sie przyzwyczaić.. Jest ich mało, być może dlatego. Są same w krewetkarium? Podaj parametry.. i czy są kryjówki? Kiedy była ostatnia wylinka? ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojas109 Posted March 23, 2009 Author Share Posted March 23, 2009 krewetki są same w akwarium parametrów nie znam jest korzeń w którym się chowają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobika Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 No to najprawdopodobniej jest to kwestia parametrów.. Jak często wodę podmieniasz? I powtórzę: kiedy były wylinki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojas109 Posted March 23, 2009 Author Share Posted March 23, 2009 ostatnio 2 tygodnie temu a woda jest podmieniana co 2 tygodnie 20% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobika Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 No to winę można zwalić już tylko na parametry.. Niemasz testów, woda za mało, i za żadko podmieniana. To jest powód Ja podmieniam co tydzień, jakieś 30%, parametry mam "ma oko". tzn. Testami sprawdzam żadziej, raczej ufam moim proporcjom, co do obniżania pH.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojas109 Posted March 23, 2009 Author Share Posted March 23, 2009 myślę ze wystarczy 20% podmiany Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobika Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Tak, ale jeśli mniej, to częściej Jak obniżasz pH? Kwas, szyszki? I, odkłada się u Was kamień w czajniku, pralce itc.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojas109 Posted March 23, 2009 Author Share Posted March 23, 2009 Tak, ale jeśli mniej, to częściej Jak obniżasz pH? Kwas, szyszki? I, odkłada się u Was kamień w czajniku, pralce itc.? ............liście.............. "I, odkłada się u Was kamień w czajniku, pralce itc.?" nie rozumiem pytania ?? w pralce ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mobika Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 W sensie czy woda jest b. twarda Link to comment Share on other sites More sharing options...
korozja Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 popieram opinię o winie parametrów i radzę zakupić podstawowe testy. krewetki są wrażliwe na warunki wodne i nie wyobrażam sobie ich hodowli bez mierzenia co jakiś czas parametrów, a Ty nie zmierzyłeś ich nawet na początku, więc nie wiesz nawet czy w kranie masz dobrą dla krewetek wodę :/ nie ma co dywagować, musisz kupić testy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamondynka Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Nie ma szans, żebyś nie widział krewetek przez miesiąc, kiedy są same w akwa. Może one już zdechły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts