Magda.M Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Mam mały problem ,a mianowicie znikneła mi z akwa bocja wspaniała czy jest to możliwe??? poprostu jak by się rozpłynła!!!szukałam jej wszędzie dosłownie wszędzie ,a nie wierzę w to ,ze 20 neonek i 4 gupiki były by w stanie zjeść ją w czasie mojej nieobecności czyli jakieś 5h moze zakopała się gdzieś w podłożu bo już innego racjonalnego wytłumaczenia nie widzę ;( filtr mam wewnętrzny ale dorosła ryba niema mozliwosci wejscia do niego! szukałam pod kokoskiem i w kamieniu oraz korzeniu i niema jak kamfora ;( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mejol Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 bankowo sie znajdzie nie miała możliwości wyskoczyć?? bocje z natury się chowają, pewnie nagle pojawi się jakby nigdy nic .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda.M Posted March 23, 2009 Author Share Posted March 23, 2009 o jejku mam nadzieję ;( bo to moja ulubienica ;( one są takie zbawne ,a teraz już drugi dzien została mi jedna bocja i zastanawiam się czy dzisiaj nie kupić drugiej ?? Akwarium jest dobrze zabezpieczone (zabudowane) żadna rybka nie ma szans ucieczki na zewnątrz Link to comment Share on other sites More sharing options...
LOLBS Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Masz 1 mogła zdechnąć lub się gdzieś shować moja 1 bocja chowie się pod pieńęk lub m€ 24 cm gąśżćz z lewej strony to też nie mogę jej znaleść. Reszta 4 bocj szuka pokarmu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda.M Posted March 23, 2009 Author Share Posted March 23, 2009 miałam 2 bocje ale skoro ta jedna wczoraj rano znikla to szkoda mi tej drugiej i chyba pojadę kupić następną Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbi76 Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 tez tak mialem z zamknietego zbiornika znikla 1 bocja niestety znalazlem ja pod szafka juz wysuszona chodz akwarium bylo zakryte pokrywa wyskoczyla pewnie tymi otworami na wychodzace kable od filtra czy grzalki,sa to nie duze otwory ale jednak musiala wyskoczyc tamtedy( otwory zabezpieczylem tasma), proponuje przeszukac ci miejsce na okolo zbiornika,ale mam nadzieje ze ci tylko gdzies sie schowala i sie pokaze pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mejol Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 no i co ? znalazła się ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda.M Posted March 24, 2009 Author Share Posted March 24, 2009 nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 a masz kotka w domu? może wyskoczyła i cos ja zjadło :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda.M Posted March 24, 2009 Author Share Posted March 24, 2009 nie mam innych zwierząt bo niestety właściciel domu się nie zgadza rybki mi pozostały Link to comment Share on other sites More sharing options...
anija277 Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 kurde a sprawdzałaś ręka po dnie itd Link to comment Share on other sites More sharing options...
LOLBS Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Ja mojej 1 z 5 bocj nie widuje nawet pare tygodni i się potem pokazuje nie martw się znajdzie się 8-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magda.M Posted March 24, 2009 Author Share Posted March 24, 2009 kurde a sprawdzałaś ręka po dnie itdkurde nie szperalam centymetr po centymetrze ale przegrzeblam te warstwy w ktorych mogla sie schowac EDIT: Ja mojej 1 z 5 bocj nie widuje nawet pare tygodni i się potem pokazuje nie martw się znajdzie się 8-) tez tak mysle bo innego wytlumaczenia na znikniecie niema licze na to ,ze sie odnajdzie i bedzie cala i zdrowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodaniel17 Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Magdo czy możesz edytować posty a nie pisać jeden pod drugim? I koniecznie przeczytaj regulamin , a bocją się nie martw mogła gdzieś się schować Link to comment Share on other sites More sharing options...
pemo19 Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 bocje muszą mieć towarzysza?? tzn muszą życ przynajmniej w parach? ponieważ chorowały mi na ospę miałem je niecały tydzień od zakupu, wczoraj mi odpadła jedna z nich, szkoda była piękna, ta co została (samiec) nadal jest ruchliwy i tak jakby nie odczuwa nieobecności partnerki, prosze o wskazówkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
norbi76 Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 kurcze pemo19 zdradz nam jak odrozniasz bocje wspaniale (zostal samiec) a tak na marginesie masz za maly zbiornik zeby trzymac bocje pozdrawiam(60l) Link to comment Share on other sites More sharing options...
loosak Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 mi tak zaginal kiedys mieczyk i sie nie znalazl, szukalam wszedzie, po prostu sie rozplynal Link to comment Share on other sites More sharing options...
pemo19 Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 samiec bocji wspaniałej ma ciemniejsze granatowe plamy, a samica tak jakby te plamy granatowe miała jaśniejsze, poprostu sa bardziej intensywnego koloru( Samce). Niewydaje mi sie ze za małe akwarium dla bocji, wszystkie rybki sa male jeszcze takze spokojnie mam taka ilosc rybek w 60l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
loosak Posted March 26, 2009 Share Posted March 26, 2009 ja mam trzy bocje siatkowane i one zmieniaja mi kolory, raz sa jasniejsze raz blade Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Robi nam się tutaj niezły offtop. Myślę, że czas najwyższy zamknąć ten temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts