yodaniel17 Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Witam mam zamiar dołożyć do mojej pokrywy drugą swietlówke 15w. Pokrywę mam taką jak tu : http://allegro.pl/item577986705_akwariu ... 2_pro.html I chciałem się zapytać czy ten statecznik będzie pasował ? http://allegro.pl/item579909654_statecz ... 2x18w.html I co do tego będzie trzeba kupić? oprócz oprawek bryzgoszczelnych ? i odbłysnika? http://allegro.pl/item579893747_oprawka ... f_vat.html http://allegro.pl/item582026980_odblysn ... _50mm.html Gdzie mogę dostać jak najtańsza swietlówke i jaką polecacie do tej? Teraz nie jestem w domu więc nie powiem jaka to dokładnie jest? da to się jakos sprawdzić na niej? bo opakowania po niej nie mam Proszę o pomoc , z góry dziękuje. Edit : Mam jeszcze jedno pytanie czy jak kupuje się taki statecznik to się wywala ten stary? Czy ten się daje gdzie obok bo się już zagubiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 To tak statecznik może być 2x 15- 18 W ten co podałeś jest ok wtedy stary wywalisz a dasz ten. Jeżeli masz oryginalne miejsce na świetlówkę to te oprawki będą ok , jeżeli nie to bierz z przewodem. Świetlówkę pewnie masz oryginalnie najtańszą czyli coś o barwie 4000k , a najlepiej daj zdjęcie tej świetlówki, oczywiście napisy tak dla pewności wtedy będzie wiadomo co dodać. Jako odbłyśnik możesz dać to co podałeś , również może to być folia aluminiowa, tyle że to z linku będzie lepsze bo jest samoprzylepne. Oczywiście może to być również odbłyśnik metalowy. Więc czeka na zdjęcie świetlówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodaniel17 Posted March 22, 2009 Author Share Posted March 22, 2009 Dzięki za pomoc zdjęcia wstawie jutro . Całej pokrywy od spodu jak i swietlowek.. Edit: A o jakiej barwie polecasz żebym kupił tą drugą swietlowke? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Nie wiem o jakiej masz żeby nie wyszło że 2 takie same było, więc do tego potrzebne mi foto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodaniel17 Posted March 23, 2009 Author Share Posted March 23, 2009 Edit. ( wiem że nie 24h ale jest to ważne a tak to nikt nie zajrzy a niedługo wychodzę z domu więc do 23 czekać nie będę , jeszcze raz sorry ) Oto zdjęcie : A co do świetlówki to ona ma tam tylko napisane że jest "diversa , 15 w , t8 , i informacje o producencie..." A o zdjęcie napisów raczej ciężko Proszę Cię "danielek" i nie tylko Ty napisz gdzie moge zamocować nową świetlówkę , jaką kupić , jakie oprawki itd Z góry THNX.. mod: w takim razie poprzedni post kasuję. Następnym razem skopiuj sobie jego treść, usuń go, daj na odpowiedz, wklej skopiowany tekst, dopisz "edit" i nowy tekst. Tym sposobem masz 1 post i w dodatku widoczny jako najnowszy w dziale. Trzeba tylko trochę pomyśleć. Edit : Oto zdjęcie o które prosił mnie "danielek" : Do moda. Sorry , mam nadzieję że się nic nie stało Nie pomyślałem o takim czymś . Teraz z tego skorzystałem , jeszcze raz sorry i Dziękuje za pomoc O kurcze coś się stało z imageshock jakie ogromne zdjęcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 No zdjęcie takie nie małe ale przynajmniej widać na oko jak to barwa, myślę że coś koło 6500 K więc dokup coś o barwie 10000 K polecam sylvania aquastar, oprawki mogą być te co podałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yodaniel17 Posted March 23, 2009 Author Share Posted March 23, 2009 Dobra dzięki Na pewno zrobie wszystko to co mi napisałeś Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Wstaw ją tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
quakemind Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 witam, zamierzam zrobic podobne oswietlenie i mam do kolegi pytanie. Widze ze statecznik najlepiej wymienic i daje on sobie rade na 2 swietlowki. Czy jakies zapłonniki czy cos tam są i wymienia sie je albo dodaje, czy wystarczy tylko statecznik podmienic i bedzie wszystko ok ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 Jeśli kupisz statecznik elektroniczny to nie ma tam starterów (one są tylko przy statecznikach magnetycznych). Link to comment Share on other sites More sharing options...
quakemind Posted March 25, 2009 Share Posted March 25, 2009 a oprocz statecznika mam takie male owalne co to jest jak nie starter? kondensator jakis czy co ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts