Kerryman79 Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Obecnie posiadam akwarium 60 L, a w nim: 10 x neon inesa 4 x bystrzyk barwny 2 x kirysek 2 x glonojad złoty Jestem w trakcie startu 200L. Czy ta obsada mogla by zostać + chciałbym dokupić jeszcze 10 neonów + 2 samce 4 samice prętnika karłowatego. Proszę o sugestie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Zapomnij o prętnikach, a dokup kirysków do 10. I bystrzyków do co najmniej 6. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor1996sa Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Zapomnij o prętnikach Mógłbyś wyjaśnić? 200l to wystarczająco na prętniki. Co do reszty obsady - zdecyduj się na jeden rodzaj ławicy i dokup kirysków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Zapomnij o prętnikach Mógłbyś wyjaśnić? 200l to wystarczająco na prętniki. Co do reszty obsady - zdecyduj się na jeden rodzaj ławicy i dokup kirysków. W tym litrażu to i spokojnie gurami mogły by pływać oczywiście w rozsądnej ilości. Obsada powinna być dobra ,a tym bardziej ,że przyjęło sie duże akwa duże ryby małe akwa małe ryby.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted May 28, 2012 Share Posted May 28, 2012 Chodzi mi o priorytety, jak również fakt tego że masz amazonię + prętniki, co się po prostu mija z celem. Jak ogólniak to ogólniak. Nie widzę w takim rozwiązaniu estetyki po prostu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kerryman79 Posted August 4, 2012 Author Share Posted August 4, 2012 Witam ponownie Dokonałem małej reorganizacji w obsadzie 20 x neon inesa 1 x glonojad zloty 1 x glonojad 4 x bystrzyk - strasznie mi sie podobają - żal oddać 4 x bocja wspaniała 2 x kirysek spiżowy - do oddania 2 x kirysek lamparci - udało mi się kupić tylko tyle, nie mogę znaleźć więcej nie wiem czy oddać czy czekać, ewentualnie ile powinno być minimum Czy przy tej obsadzie i zwiększeniu liczby kirysków do 6 nie będzie zbyt ciasno na dnie. Jakie jeszcze mógłbym dołożyć środek - góra akwarium Dziękuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamyz Posted August 5, 2012 Share Posted August 5, 2012 Neonów możesz dokupić jeszcze 10 bocje do oddania poza_tym trzymamy je w stadach minimum 6 sztuk i zdecyduj się na jeden gatunek kirysków i tak samo trzymamy je w minimum po 6 sztuk w stadzie:) Michał84:Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted August 6, 2012 Share Posted August 6, 2012 zdecyduj sie na jeden gatunek kirysków i tak samo trzymamy je w minimum po 6 sztuk w stadzie:)Inaczej szybko znikają w buszu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts