domgra08 Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Witam Mam ogromny problem z moim samcem pielęgnicy ramireza! Moja obsada to : Skalar, 2mieczyki, 2molinezje, 3 brzanki pięciopręgie, glonojad i mały raczek. Samiec o którym wspomniałem wcześniej gania i dziobie wszystkie rybki jakie mam w akwarium (włącznie ze skalarem!!! ). Zauważyłem to zachowanie głównie podczas karmienia pokarmem suchym, ale i bez tego potrafi zacząć się rządzić i uprzykrzać życie innym. Co może być tego przyczyną, co mam robić?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Przyczyn może być wiele,może np.walczyć o przestrzeń życiową jeżeli masz mały zbiornik. Przede wszystkim podaj litraż. Edit: Trzymasz tylko jedną ramirezkę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Koniecznie dodaj mu samiczkę to się nią zajmie. Ramirezy lubią zarośla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
domgra08 Posted May 22, 2012 Author Share Posted May 22, 2012 100L błąd przy pisaniu posta, mam parę ramirezek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomekrybka Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 No to Michał84 podał Ci powód. Obsada do korekty, radzę poczytać trochę na forum jakie ryby jakiego potrzebują litrażu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymek150 Posted May 23, 2012 Share Posted May 23, 2012 Czyli skalary,mieczyki do oddania.A brzanki pięciopręgie do oddania lub do dokupienia lub do wymiany.Miejmy nadzieje że zbrojnik żyje w Twoim akwarium w parze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts