sebek11 Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 Mam pytanie... Jak zachowuje się samica molinezji jakiś czas przed porodem bo nie wiem kiedy wkładać ją do kotnika, a martwię się czy nie zdechnie bądź poroni z szoku, więc chcę ją przełożyc godzinę przed... Więc proszę o jak najszybsze wskazówki co do zachowań samicy przed porodem... Proszę o jak najszybszą odpowiedź... Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwa40 Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 samica szuka miejsca często kolo filtra (jeżeli filtr jest wewnętrzny)oraz ucieka przed samcem. samica potrafi z szoku wstrzymać poród Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaTrYk4 Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 Może dla bezpieczeństwa odrazu ją przełożyć do kotnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 moja samica głównie leżała na kamieniach na podłożu i uciekała przed samcem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwarysta17 Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Moja molinezja kładła się pod filtrem na kamykach albo chowała w mech Link to comment Share on other sites More sharing options...
emi Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Moja się zawsze chowa,czasami sama mam problem z jej znalezieniem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ola888 Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 Moja pływała przy dnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evelyn Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 Kiedy miałam molinezje chowała się w roślinach tam gdzie czuła się bezpiecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neo180 Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 moje molinezje leza przed porodem na kamieniach i czasami małe sa schowane pod duzymi kamieniami bo tam sa 1cm szpary i czasami uchowaja sie małe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 13, 2009 Share Posted April 13, 2009 Molinezji odbyt czy jak to się nazywa jest rozszerzony dosyć sporo wtedy należy ją odłowić i poczekać jakiś czas jak naj mniej ją stresować albo nie czekać od razu ją odłowić jak jest gruba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts