pawelmis Posted May 9, 2012 Share Posted May 9, 2012 Witam , zauważyłem ostatnio , że na listkach ludwigi pojawiły się glony , oraz na innej roślinie np. nurzancu pojawiły się inne glony takie jakby nitki. Czy może to być spowodowane tym , że za dużo je karmie lub przez zwiększoną ilość nawozu? Dodam że No3 wynosi 10-15mg. Oświetlenie - 1x 24W SYLVANIA AQUASTAR Filtracja - JBL E901 GREENLINE Grzałka 100W Korzeń - MANGROWIEC MALAYSIAN DRIFTWOOD Testy robione dzisiaj przed podmianką No3-15mg\l No2 - 0 mg\l Gh - 7 d KH- 6-10 d Ph - 7 Cl2- 0 Fe- 0,1 Roślinki : Vallisneria Moczarka Kabomba Bakopa drobnolistna Ludwigia (repens) Nadwódka trójkwiatowa LUDWIGIA GLANDULOSA PERENNIS Mech Wgłębka Mech Gałęzatka Mech na kamieniu nie pamiętam jak się nazywa Rybki: tutaj mała zmiana ponieważ po tym jak zdechły mi 3 samice bojownika , poruszałem ten temat tutaj postanowiłem reszte oddać i kupić gupiki. Gupik 4+4 do tego narybek 3szt. Kiris panda 2szt , kirys spizowy 4szt Neon innesa 10szt krewetki red chery xxxx szt. nemo130: Dbaj o pisownię. Dulle// Przenoszę do odpowiedniego działu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopezz Posted May 9, 2012 Share Posted May 9, 2012 Testy na Po4 posiadasz? Czym nawozisz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted May 9, 2012 Share Posted May 9, 2012 Więc tak przydał by się test na po4. Nitki również miałem . Pojawiało sie to przez brak dobrego nawożenia , parametry miałem beznadziejne. Wieć radze kupić test kroplekowy na po4. Przy no3 15 mg/l pownieneś po4 utrzymywać 1,5mg/l . Zaś fe bym podniósł do 0,2-0,3 mg/l Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelmis Posted May 9, 2012 Author Share Posted May 9, 2012 Nawoże najpopularniejszym nawozem na allegro , proszek rozpuszczony w wodzie , niby tam też jest Fe , ale niestety bardzo mało z tego co widać , co do Po4 to nie mam, ale za jakiś tydzień kupie sobie te testy w tej walizce i będę miał wtedy wszystkie to się zobaczy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamlolik Posted May 9, 2012 Share Posted May 9, 2012 A dlaczego dział "Choroby i leczenie"?? nemo130: A dlaczego spam? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts