Bobix Posted May 9, 2012 Share Posted May 9, 2012 Witam, czy trenuje tu ktoś sztuki walki ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio2 Posted May 9, 2012 Share Posted May 9, 2012 Ja trenowałem jiu jitsu i boks Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted May 9, 2012 Author Share Posted May 9, 2012 Aha. Jaki miałeś staż ? Bo ja mam jeden problem. Umiem wyprowadzaćciosy, bo ćwiczę boks, ale z kondycją beznadziejnie. Padam po 5 minutach jak postrzelony warchlak w lesie Masz na to jakąś radę ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio2 Posted May 9, 2012 Share Posted May 9, 2012 boks trenowałem bardzo krótko bo około 1,5 miesiąca a jiu jitsu prawie 2 lata Na kondycje bieganie pobiegasz parę miesięcy i zobaczysz poprawę Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio2 Posted May 9, 2012 Share Posted May 9, 2012 A gdzie trenujesz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted May 9, 2012 Author Share Posted May 9, 2012 Samemu Tak się składa że mam kolegę który uczył mnie podstaw, i teraz sam cisnę w worek ^^. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio2 Posted May 9, 2012 Share Posted May 9, 2012 Acha to ostro. Czemu nie zapiszesz się do jakiejś sekcji bokserskiej? Samemu to się dużo nie porobi może podstawy ale co dalej? Ja też trenowałem sam z powietrzem i zbyt mi to nie wychodziło ale ty masz partnera to już co innego ale tak jak pisze podstawy później jest trudno się czegoś wyuczyć od kolegi Potem zapisałem się na jiu jitsu i wziąłem się za dupę i zacząłem ostro ćwiczyć bardzo silny może nie jestem ale w parterze idzie mi bardzo dobrze a jak wycofali jiu jitsu to zapisałem się na boks jako dopełnienie parteru i teraz idzie mi dobrze i w parterze i w stójce Ale wiesz lata pracy +ćwiczenie w domu (Czasem się nie chciało i to ostro ale jednak się przełamywałem) Powodzenia w dalszych treningach Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Capoeira biczyz ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trufl Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 W jakiej grupie i które cordao? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted May 15, 2012 Author Share Posted May 15, 2012 Acha to ostro. Czemu nie zapiszesz się do jakiejś sekcji bokserskiej? Samemu to się dużo nie porobi może podstawy ale co dalej? Ja też trenowałem sam z powietrzem i zbyt mi to nie wychodziło ale ty masz partnera to już co innego ale tak jak pisze podstawy później jest trudno się czegoś wyuczyć od kolegi Potem zapisałem się na jiu jitsu i wziąłem się za dupę i zacząłem ostro ćwiczyć bardzo silny może nie jestem ale w parterze idzie mi bardzo dobrze a jak wycofali jiu jitsu to zapisałem się na boks jako dopełnienie parteru i teraz idzie mi dobrze i w parterze i w stójce Ale wiesz lata pracy +ćwiczenie w domu (Czasem się nie chciało i to ostro ale jednak się przełamywałem) Powodzenia w dalszych treningach To zależy już kto co chce osiągnąć. Oczywiście w sekcji dostaniesz profesjonalną pomoc i trening. Ale jeśli chcesz osiągnąć tylko szybkość i technikę, to myślę że worek nie jest zły A z sekcjami to krucho, bo u mnie jest tylko karate i krav maga. Z tym że karate odpada, bo nie lubie takiego stylu, a krav maga nie wiele mi pomoże podczas zwykłej bijatyki-to bardziej nadaje się do walki w ochronie życia Najbliżej bokserskiej sekcji mam ok 2 godziny drogi... więc narazie zostaje amatorskie bicie w worek Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Ja ćwiczę karate Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 2 lata Abada Capoeira Gliwice siedzę na szarym bo nie mogłem jechać na Batizado. W grupie mamy ogólnie z 6 czy nawet 7 laranja-azul i trenera który dostał verde w tym roku ;p. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted May 15, 2012 Author Share Posted May 15, 2012 Ja ćwiczę karate Ile już ćwiczysz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcySko Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Pisałeś że się szybko męczysz moja rada to skakanka +bieganie. Proponuje również naparzać w worek z jakimiś hantelkami w łapie wzmocnisz siłę i szybkość ciosu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Ja także polecam bieganie i skakankę, skakanka na prawdę mocno wyciska poty Ja mam taki problem, że nie mam za bardzo gdzie biegać... oczywiście są chodniki, tak, ale od twardej nawierzchni niszczą się bardzo stawy, a ja już mam problemy, a młody jeszcze dosyć jestem Nie ćwiczę za bardzo nic, ale osobiście znam kilka chwytów krav magi i muai thai. A co jeszcze do męczenia się, to przebiegnięcie 2 km 2 razy w tygodniu to za mało... Polecam dłuższe biegi, ale na początek z głową, przebiegnij ile dasz radę, byle dłużej, nie na siłę, trucht. Kilka treningów później przyspiesz może, albo przynajmniej zwiększ dystans. Wytrzymałości nie zbudujesz trenując co 2-3 tygodnie, musisz systematycznie biegać (czym częściej tym lepiej.. i więcej), polecam codziennie, lub max co 3 dni (jeżeli zakwasy są spore). Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 Ja ćwiczę karate Ile już ćwiczysz ?Trochę ponad rok,ale są już efekty.Mam aktualnie 8 kyu.Największe osiągnięcia to 3 miejsce na pucharze polski i 5 na mistrzostwach polski Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted May 17, 2012 Share Posted May 17, 2012 Judo,rekordzistą chyba jestem prawie tydzień ,przyczyny: nie zbyt fajny trener ,brak czasu ,drożyzna ,brak motywacji ,chyba dużo nudniejszy od np. boksu sport chyba.Boksu nie mam gdzie trenować no może poza szkolnym korytarzem jak ktoś się czepia . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dusek Posted May 17, 2012 Share Posted May 17, 2012 Trenowałem kickboxing, skończyłem z tą sztuką walki i przeżuciłem się na muay thai. Niestety jestem pechowy i 2 miesiące temu zwichnąłem rzepke i narazie muszę się rehabilitować, ale już niedługo wracam do sportu:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts