miszszczu Posted May 9, 2012 Share Posted May 9, 2012 Witajcie Chcę kupić do swojego akwa otoski. Zawsze ryby kupuję w sklepie Okaz i jeszcze nigdy (odpukać) nie przywlokłem do domu chorubksa czy jakiegoś innego felera. Traf chciał, że w okazie otosków brak. Może ktoś poleci jakiś inny sprawdzony sklep z Gdańska (ew. Trójmiasta) ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kahl Posted May 9, 2012 Share Posted May 9, 2012 Niestety na chwilę obecną otosków w Trójmieście nie ma, od jakiś 2-3 miesięcy.. I jeszcze przez taki sam długi okres może ich nie być. Tak się składa, że rynek trójmiejski ma swoje przestoje. Najczęściej właśnie przestój występuje w dostawach otocinklusów. Ciężko stwierdzić kiedy ponownie pojawią się w sprzedaży. Hurtownicy podczas mojej ostatniej rozmowy z nimi również nic na ten temat nie wiedzieli. Mogę tylko zapewnić, że jak się pojawią, dam znać na PW Pozdrawiam, Kahl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszszczu Posted May 9, 2012 Author Share Posted May 9, 2012 Niestety na chwilę obecną otosków w Trójmieście nie ma, od jakiś 2-3 miesięcy.. I jeszcze przez taki sam długi okres może ich nie być. Tak się składa, że rynek trójmiejski ma swoje przestoje. Najczęściej właśnie przestój występuje w dostawach otocinklusów. Ciężko stwierdzić kiedy ponownie pojawią się w sprzedaży. Hurtownicy podczas mojej ostatniej rozmowy z nimi również nic na ten temat nie wiedzieli. Mogę tylko zapewnić, że jak się pojawią, dam znać na PW Pozdrawiam, Kahl Pracujesz w jakimś akwarystycznym czy jak?? Swoją drogą dziwna akcja z tymi moimi otoskami. Miałem szt 6 i dopadła mnie ospa - zwalczyłem ją poprzez wysoką temperaturę - nie podawałem żadnych leków, zero chemii. Po ospie padały mi kolejne szt aż nie ostał się żaden. Parametry zbiornika w normie, no3 15, po4 1,2, ph 6,5 Od czego to może być??, przecież samiec kakadu ich nie wciął ....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Larousse Posted May 11, 2012 Share Posted May 11, 2012 A próbowałeś w Okazie? Mają tam bardzo duży wybór rybek. Może będą i otoski ;d Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszszczu Posted May 11, 2012 Author Share Posted May 11, 2012 A próbowałeś w Okazie? Mają tam bardzo duży wybór rybek. Może będą i otoski ;d Zrzucę to na wczesną porę i możliwe że koleżanka jeszcze zaspana W pierwszym poście pisałem że w Okazie otosków brak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted May 11, 2012 Share Posted May 11, 2012 Otoski na polski rynek sprowadzane sa z azjatyckich hodowli i sa to osobniki slabe i bardzo wrazliwe na zmienne parametry wody. Jak juz uda Ci sie je gdzies upolowac to bierz tylko dorosle sztuki. Mlode zazwyczaj padaja po 2-3 tygodniach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts