hunterns88 Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 Witam, jutro zamierzam kupić wieksze akwarium ale nie mam pojecia jaki filtr do niego dobrac, zeby bylo rybkom dobrze;) A wiec: - rodzaj filtra jaki planujemy : Zewnętrzny - kwota jaką mamy w planie przeznaczyć na filtr. do 200zl - wielkość zbiornika ok 120L -Narazie mam 2 srednie pyszczaki, duzego glonojada i kraba ale jeszcze kilka rybek zamierzam dorzucic po powiekszeniu zbiornika Jak by ktos mogl cos solidnego i zdajacego egzamin polecic to byl bym bardzo wdzieczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 HW 302 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hunterns88 Posted May 8, 2012 Author Share Posted May 8, 2012 Dzieki, widze, ze cena nawet nawet. Ten filtr wystarczy nawet jak bym dorzucil do akwarium powiedzmy 4 wieksze rybki(jaszcze nie wiem jakie konkretnie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 -Narazie mam 2 srednie pyszczaki, duzego glonojada i kraba ale jeszcze kilka rybek zamierzam dorzucic po powiekszeniu zbiornika Nie będę pisać o filtrze. Ale... Pyszczaki trzymamy tylko z Pyszczakami. "Glonojad" odpada przy pyszczakach. Jeśli to standardowe akwarium o dł. przedniej szyby 80cm to tylko: 1+4 Saulosi lub Rdzawy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 -Narazie mam 2 srednie pyszczaki, duzego glonojada i kraba ale jeszcze kilka rybek zamierzam dorzucic po powiekszeniu zbiornika Nie będę pisać o filtrze. Ale... Pyszczaki trzymamy tylko z Pyszczakami. "Glonojad" odpada przy pyszczakach. Jeśli to standardowe akwarium o dł. przedniej szyby 80cm to tylko: 1+4 Saulosi lub Rdzawy! Masz rację Kuba.Nie zwróciłem uwagi na obsadę Link to comment Share on other sites More sharing options...
hunterns88 Posted May 8, 2012 Author Share Posted May 8, 2012 -Narazie mam 2 srednie pyszczaki, duzego glonojada i kraba ale jeszcze kilka rybek zamierzam dorzucic po powiekszeniu zbiornika Nie będę pisać o filtrze. Ale... Pyszczaki trzymamy tylko z Pyszczakami. "Glonojad" odpada przy pyszczakach. Jeśli to standardowe akwarium o dł. przedniej szyby 80cm to tylko: 1+4 Saulosi lub Rdzawy! Nie bardzo jeszcze wiem o co chodzi wiec wybacz ale glonek dzieli sie kwatera z pyszczakiem z tego co wiem to juz kilka lat (odziedziczylem caly zestaw nie dawno) i ma sie swietnie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 Chodzi o to,że pysie i glonki to zupełnie inne biotopy,w związku z tym mają odmienne wymagania co do parametrów wody. Jest to temat do działu "Obsady".Ten zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts