maciejej Posted May 7, 2012 Share Posted May 7, 2012 Witam. Mam pytanie, a mianowicie : Mam 2 zbiorniki: 120l i 64l. A teraz pytanie : Czy w tym 64l mogą być trzymane (bo tak mam teraz) : -7 razbora klinowa -6 neon -5 kirysek panda -platka 1+2 ?? I czy mógłbym do tej obsady coś dodać czy już jest za wiele? Prosze walić prosto z mostu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desperat Posted May 7, 2012 Share Posted May 7, 2012 Na zbrojniki to minimum 100l i 80 cm długości akwarium, więc do 64l ich dać nie możesz. Co do obsady to dodaj 1,2,3,... kiryski, ja bym zamienił te 2 ławicę na 1 (neony zamień na razbory, bądź odwrotnie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted May 7, 2012 Share Posted May 7, 2012 Witam. Mam pytanie, a mianowicie : Mam 2 zbiorniki: 120l i 64l. A teraz pytanie : Czy w tym 64l mogą być trzymane (bo tak mam teraz) : -7 razbora klinowa -6 neon -5 kirysek panda -platka 1+2 ?? I czy mógłbym do tej obsady coś dodać czy już jest za wiele? Prosze walić prosto z mostu. W tym 64 wg mnie: Jeden rodzaj ryb ławicowych - powiedzmy 10 szt neona. Do tego kiryski panda ok. Platki też mogą być i nic więcej bym nie dodawał. Desperat a gdzie była mowa o zbrojnikach ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noname Posted May 7, 2012 Share Posted May 7, 2012 Jeśli chodzi o ryby stadne wybierz albo neony albo razbory. Jak już wybierzesz to dokup tyle by było ich 10, np. neonów. Dokup jednego kiryska. Platki mogą być. Do obsady możesz dodać krewetki np. red cherry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted May 7, 2012 Share Posted May 7, 2012 na zbrojniki to minimum 100l i 80 cm długości akwarium, więc do 64l ich dać nie możesz. Co do obsady to dodaj 1,2,3,... kiryski, ja bym zamienił te 2 ławicę na 1 (neony zamień na razbory, bądź odwrotnie)Gdzie tam mowa o zbrojnikach ? ;D Mogą być te rybki w 64l ale nie wolałbyś jednej a większej ławicy np razbory? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejej Posted May 7, 2012 Author Share Posted May 7, 2012 Własnie ładnie wyglądają te 2 gatunki koło siebie, ale chyba zamienie na to żeby było 10 razbor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts