kamyz Posted May 7, 2012 Share Posted May 7, 2012 Witam na początku chciałbym się przywitać ponieważ jest to mój pierwszy post na forum:) I od razu mam prośbę żeby jakiś doświadczony akwarysta dokonał korekty obsady którą zamierzam trzymać w moim baniaku:) Baniak standardowy 100x40x50 pojemność 200l Obsada: 3xSkalar 30xNeon innesa/czerwony 8xkirysek 2xKryśnik czarnoplamy 2xSum szklisty 2xzbrojnik Dno: Głównie biały piasek kwarcowy z domieszką kolorowego żwirku 2x łupiny kokosa 2x korzeń jakieś rośliny i 2x tunele dla schronienia rybek Czy ta obsada jest odpowiednia?? Czy ewentualnie mógłbym coś jecze dołożyć ale tak żeby nie przesadzić oczywiście:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desperat Posted May 7, 2012 Share Posted May 7, 2012 Proponowałbym: 2x Skalar (parka) 15-20xNeon czerwony (bo większy, mniejsze ryzyko że skalar je zje) 8x kirysek dowolnego gatunku Kryśnik czarnoplamy -raczej odpada, bo to ryba stadna (minimum 6 sztuk) a akwa troche małe dla niego Sum szklisty- ryba stadna, raczej odpada, nie jestem zwolennikiem mieszania kontynentów 2x zbrojnik (parka) Proponuje kupić 4 małe skalary, gdy dobierą się w parę oddać 2. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamyz Posted May 7, 2012 Author Share Posted May 7, 2012 A mogę zamiast neonków dać danio??Czy niebardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted May 7, 2012 Share Posted May 7, 2012 A mogę zamiast neonków dać danio??Czy niebardzoNie. Bardzo zły pomysł. Zostań przy neonach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubaWe Posted May 7, 2012 Share Posted May 7, 2012 A mogę zamiast neonków dać danio??Czy niebardzoDanio preferuje inną temperaturę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamyz Posted May 8, 2012 Author Share Posted May 8, 2012 Dobra zostane przy neonach a mogę dokupić jeszcze harem gurami do tego zestawu jeśli tak to jakich?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamyz Posted May 10, 2012 Author Share Posted May 10, 2012 To jak mogę dodać gurami do tego zestawu?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts