maciekPC Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Dziś zrobiłem restart akwarium ryby wpuściłem do dużego słoika ze starą wodą i włożyłem pompkę z filtrem.Teraz zobaczyłem że jedna rybka zdechła i nie wiem czy wpuścić resztę ryb już do akwarium czy zostawić je w tym słoiku? Do wody wlałem uzdatniacza i trochę starej wody. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonek23 Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Może wlałeś za dużo uzdatniacza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciekPC Posted May 5, 2012 Author Share Posted May 5, 2012 Może wlałeś za dużo uzdatniacza?Ale do nowej wody w akwarium wlałem uzdatniacza a do słoika nie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dusek Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Może słoik był czymś zanieczyszczony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Dziś zrobiłem restart akwarium ryby wpuściłem do dużego słoika ze starą wodą i włożyłem pompkę z filtrem.Teraz zobaczyłem że jedna rybka zdechła...Problem mógł być już w starej wodzie.Znasz jej parametry? Jakieś ogrzewanie w tym słoiku? Do wody wlałem uzdatniacza i trochę starej wody.Trochę?Tzn.ile? Jakie to ryby,jaki litraż akwarium,jaki "litraż" słoika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts