luki16103 Posted May 4, 2012 Share Posted May 4, 2012 Założyłem akwarium 54l.Chciałbym taką obsadę: 10-12 neon innesa 3 krewetki amano 3 gupiki endlera Czy myślicie,że mogę coś jeszcze dorzucić proszę o propozycje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted May 4, 2012 Share Posted May 4, 2012 Gupiki Ci się namnożą bardziej niż ustawa przewiduje, a neony się nie pozbędą tego narybku. Przerybi się zbiornik po dwóch miesiącach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted May 4, 2012 Share Posted May 4, 2012 1+1 p. ramireza. Ramirezka zjadałaby małe endlerki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Ja bym zostawił tak jak jest,ale dołożył 3 krewetki i neonków dobił do 15 sztuk Link to comment Share on other sites More sharing options...
perfect Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Dobij neonków do 15. Akwarium małe, lecz jako w zasadzie jedyne rybki, będzie im dobrze Gupiki Ci się namnożą bardziej niż ustawa przewiduje, a neony się nie pozbędą tego narybku. Przerybi się zbiornik po dwóch miesiącach. Przecież może kupić trzy samce i po problemie. Dorzucić zawsze możesz 5 szt. otosków, ponieważ na dnie pustawo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Gupiki Ci się namnożą bardziej niż ustawa przewiduje, a neony się nie pozbędą tego narybku. Przerybi się zbiornik po dwóch miesiącach. Tak,a potem wypłyną z zbiornika i opanują dom,te straszne gupiki.... Przeczytaj uważnie,chodzi o endlera,gupiki o które wcale nie tak łatwo i których bez problemu się pozbędzie,chętnych na nie nie brakuje.Poza tym rodzą one o wiele mniej młodych od popularnych pawich oczek.Kupowanie trzech samców endlera mija się z celem,ponieważ są to ryby dla osób chcących mieć dzikie,rzadsze gupiki,a w takim przypadku się je rozmnaża.Jeżeli ktoś chcę ich nie rozmnażać,wtedy niech kupi piękne weloniaste pawie oczka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted May 6, 2012 Share Posted May 6, 2012 Jeżeli dołożysz Ramirezy to licz się z tym, że mogą polować na krewetki... Ja dołożyłbym tylko coś na dno, Kirysek Panda lub Pigmej ewentualnie Otoski i zostawił tak jak jest. No i dołóż parę krewetek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamlolik Posted May 6, 2012 Share Posted May 6, 2012 Moje krewetki amano są jakby zmutowane i ostanio na moich oczach uśmierciły platkę... Mam też P.Boliwijskie, ale krewecie nimi poganią i się wgl. nie boją Link to comment Share on other sites More sharing options...
123Patryk Posted May 6, 2012 Share Posted May 6, 2012 Moja propozycja: -15 neonów innesa lub zielonych -1+1 ramireza lub 3 samce gupika endlera -10 krewetek rc lub babauliti ( przy ramirezach , będą pokarmem ) -7 otosków lub kirysków pigmeji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnskee Posted June 6, 2012 Share Posted June 6, 2012 - 15 neonków inessa, - harem prętnika karłowatego - 6 otosków lub kirysków pigmeji, - ewentualnie można dorzucić jakieś krewcie red cherry Będzie wesoło i kolorowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted June 6, 2012 Share Posted June 6, 2012 To już nie ma co się bawić w mieszanki prętnika z ameryką tylko od razu prętnik karłowaty razbora klinowa albo borneańska albo inna do 3 cm cierniooczek w proporcjach podanych wyżej w pozostałych obsadach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted June 7, 2012 Share Posted June 7, 2012 To już nie ma co się bawić w mieszanki prętnika z ameryką tylko od razu prętnik karłowaty razbora klinowa albo borneańska albo inna do 3 cm cierniooczek w proporcjach podanych wyżej w pozostałych obsadach. Dla cierniooczka za krótkie akwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted June 7, 2012 Share Posted June 7, 2012 W dużej grupie nie są tak ruchliwe. 6 lub więcej, to wystarcza 60 cm akwarium. Michał84:Po co ta dyskusja?Przecież w temat sprzed miesiąca.Zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts