bimekAKWA Posted May 3, 2012 Share Posted May 3, 2012 Co proponujecie dać do takiego jamniczka będzie oczywiście pokrywa . Chciałem coś z bojownikiem (Azja) proponujcie obsadę :)I jakieś pomysły aranżacji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted May 3, 2012 Share Posted May 3, 2012 Cierniooczków z 10 Skoro bojek - to harem bojka Gupiki harem lub dwa - pokarmówka dla bojowników Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted May 3, 2012 Share Posted May 3, 2012 Ja bym dał: 20 Brzanek Sumatrzańskich 10 Cierniooczków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted May 3, 2012 Author Share Posted May 3, 2012 Mogę dać taką obsadę ? : *(20) Brzanki Sumatrzańskie *(1+3) Bojownik wspaniały(syjamski) Wyczytałem że brzanki jeśli jest ich dużo to zajmują się sobą i nie podgryzają płetw innym rybką w moim przypadku bojownikom. I lubią gęstą roślinność ja chciałem dać x2 żarówki kompaktowe o brawie zimnej 24w powinno być ok, Z roślin będzie : *Nurzaniec *Cabomba *Moczarka *Pelia *Anubias (kilka odmian) *Cryptocoryna (kilka odmian) *Egeria najas *Mech jawajski I sporo rozgałęzionych korzeni . Czy takie warunki będą odpowiednie do trzymania tych rybek razem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted May 4, 2012 Share Posted May 4, 2012 Raczej nie dawałbym bojka do brzanek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted May 4, 2012 Share Posted May 4, 2012 To jest 54 litrowy zbiornik a nie 200. Spokojnie z tą obsadą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 4, 2012 Share Posted May 4, 2012 Ja bym tutaj widział parkę ciekawych apisto (Apistogramma hongsloi) 1+1, do tego jakieś ładne otoski i H. amandae lub P. simulans w liczbie sztuk 20-25 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
neonek23 Posted May 4, 2012 Share Posted May 4, 2012 Ja bym tutaj widział parkę ciekawych apisto (Apistogramma hongsloi) 1+1, do tego jakieś ładne otoski i H. amandae lub P. simulans w liczbie sztuk 20-25Też bym to tak widział, ale kolega chce azję . Mógłbyś przejrzeć ten temat i wybrać co Ci się podoba z 54l akwaria-biotopowe-azja-pld-wsch-t13365.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted May 5, 2012 Author Share Posted May 5, 2012 To jest 54 litrowy zbiornik a nie 200. Spokojnie z tą obsadą.Nie wiem jak CI wyszło tutaj 54 litry bo mi wychodzi co innego ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 To jest niecałe 73 litry. Jeśli bojek, to może BW azjatyckie ?: 1+2 bojek 20 razbora klinowa 6 cierniooczek Jeśli ma być to ogólniak to: samiec bojka 20 neon innesa/czerwony/ bystrzyk czarny/ zwinnik jarzeniec 10 otosek 1+2 platka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted May 5, 2012 Author Share Posted May 5, 2012 Cierniooczki nie podobają mi się co można zamiast nich dać ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Mogłyby być kiryski panda lub otoski, ale wtedy nie było by do końca BW azji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Zasugerowałem się Twoim podpisem, mea culpa. A zamiast cierniooczków jakieś najmniejsze bocje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Mogłyby być teoretycznie, ale wtedy zmniejszył bym ilość razbor, ponieważ dodatkowe bocje robiłyby duży syf. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted May 5, 2012 Author Share Posted May 5, 2012 Taka opcja by była ok ? * 1+2 bojek * 14 razbora klinowa * (4-5) bocje (ale jakie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Najwyżej karłowate. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Taka opcja by była ok ? * 1+2 bojek * 14 razbora klinowa * (4-5) bocje (ale jakie) Tak, ale bocji minimum 6. Karłowate, tak jak Skandal napisał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted May 5, 2012 Author Share Posted May 5, 2012 A bocja siatkowana będzie dobra czy za duża do tego akwarium bo karłowate po 20 zł w zoologu są . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Rośnie za duża. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimekAKWA Posted May 5, 2012 Author Share Posted May 5, 2012 To może kirysy pstre lub spiżowe ? Trochę się pomieszają biotopy ale to nic . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Tak,ale tylko 6 sztuk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Spiżowe nie. Najlepiej pstre lub panda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Spiżowe nie. Najlepiej pstre lub panda A czemu spiżowe czemu nie?Pstry rośnie większy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 Niekoniecznie Widziałem spiżowe po prawie 9cm w jednym zoolku. Ale spiżowe jak i pstre lubią trochę chłodniejszą wodę, co nie będzie pasowało bojkom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted May 5, 2012 Share Posted May 5, 2012 24 stopnie będzie okey do obu gatunków Ja hodowałem przez 2 lata spiżowe+pstre w 126l i pstre wyrosły dużo większe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts