Emir Posted May 3, 2012 Share Posted May 3, 2012 Witam, czy mogę włożyć do akwarium z dwie rurki kory cynamonu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted May 3, 2012 Share Posted May 3, 2012 W jakim celu chcesz to zrobić ? W niektórych przypadkach cynamon jest śmiertelny dla ryb. Zależy z jakiego źródła ten cynamon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emir Posted May 3, 2012 Author Share Posted May 3, 2012 W jakim celu chcesz to zrobić ?Dla krewetki, aby miała jakieś inne miejsce do schowania się. Cynamon otrzymałem od znajomego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamon Posted May 3, 2012 Share Posted May 3, 2012 Po co kombinować? Nie lepiej zrobić schronienie np. z kamieni połączonych plexi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emir Posted May 3, 2012 Author Share Posted May 3, 2012 Nie wydaje mi się to kombinowaniem, na allegro natknąłem się na kilka aukcji z korą cynamonu, więc pytam się czy można. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamon Posted May 3, 2012 Share Posted May 3, 2012 Lepiej dmuchać na zimne. Cynamon może zmienić parametry wody. I ją zabarwić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted May 3, 2012 Share Posted May 3, 2012 Moim zdaniem lepiej robić naturalne kryjówki z roślin, mchu, lub korzeni, kokosów i kamieni. Cynamon może być śmiertelny dla krewetek, nie raz słyszałem jak rurka cynamonowa wybiła połowe krewetkarium. A jeśli chcesz barwnik, jaki wytwarza cynamon, to taki sam efekt dadzą np. korzenie lub szyszki olchy. Pozdro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted May 3, 2012 Share Posted May 3, 2012 Dokładnie-już prędzej nadadzą się rurki bambusowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamon Posted May 3, 2012 Share Posted May 3, 2012 No raczej nie... Bambus się rozwarstwi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted May 3, 2012 Share Posted May 3, 2012 No niekoniecznie Zobacz sobie 126-tke mordimera z brzankami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamon Posted May 3, 2012 Share Posted May 3, 2012 Jedyne praktyczne rozwiązanie z bambusami: powtykane w żwirek, końce pozaklejane kitem lub jakimś plexi. Do tego mocno spreparowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emir Posted May 3, 2012 Author Share Posted May 3, 2012 O właśnie, takie rurki się nadają? http://allegro.pl/rurki-bambusowe-dla-k ... 64377.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted May 3, 2012 Share Posted May 3, 2012 Powinny dać radę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts