maciejej Posted April 30, 2012 Share Posted April 30, 2012 Witam. Mam pytanie czy kiryski panda i otoski można trzymać w 1 akwa? Chodzi mi o to czy nie będą się między sobą "biły" bo oba gatunki to ryby przydenne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desperat Posted April 30, 2012 Share Posted April 30, 2012 Podaj litraż i wymiary akwarium i resztę obsady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejej Posted April 30, 2012 Author Share Posted April 30, 2012 64l 6 kirysków panda, platka 1+3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted April 30, 2012 Share Posted April 30, 2012 Nie biłyby się, ale za małe akwa by trzymać te 2 gatunki razem. Według mnie minimum 112l przy standardowych wymiarach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 30, 2012 Share Posted April 30, 2012 Do tego układu ok. Czyli: -1+3 platki -6 pand -6 otosów Gdyby tam była dodatkowo jakaś ławica, w stylu 15 razbor, albo neonów, wtedy by się nie nadawały. Chodzi tutaj głównie o ilość ryb, a nie ich kolidowanie ze sobą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejej Posted May 1, 2012 Author Share Posted May 1, 2012 Ok. Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaroPogrom Posted May 1, 2012 Share Posted May 1, 2012 NIe lepiej by było jakiś haremik w środkową strefę? Otoski i kiryski jak przedmówca powiedział to ryby przydenne. Nie wiem czy jest sens trzymania tych dwóch gatunków w jednym zbiorniku : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cannabis96 Posted May 1, 2012 Share Posted May 1, 2012 Otoski i kiryski jak przedmówca powiedział to ryby przydenne. Nie wiem czy jest sens trzymania tych dwóch gatunków w jednym zbiorniku : )Czemu nie ? Ja posiadam właśnie taką mieszankę i powiem , że fajnie to wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaroPogrom Posted May 1, 2012 Share Posted May 1, 2012 Nie mówię że jest to głupie. lecz zbiornik nie jest olbrzymi a po za tym miejsce w akwa można by przeznaczyć na inne rybki : ) To już od woli autora tego topicu zależy : ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cannabis96 Posted May 1, 2012 Share Posted May 1, 2012 No dokładnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaroPogrom Posted May 1, 2012 Share Posted May 1, 2012 ja bym tam krewetki dał Michał84:Zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts