p.Agassiza Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Mam problem w akwarium 180l z paletkami(dyskowcami)Na powierzchni wody pojawia się biała zawiesina pomimo,że woda przy powierzchni jest w nieustannym ruchu.Co to?Dodam ,że mam dosyć dużo roślin oraz podmieniam wodę co tydzień(około 40 litrów)moje ph wody wynosi około 6,6 a ryby czasem się wykluwają(palety)obecnie w ogólnym akwa dorosłe pilnują około 50 młodych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Może to kożuch bakteryjny? Kup harem molinezji i go zjedzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted April 27, 2012 Author Share Posted April 27, 2012 Mam jedną jeszcze ze starego akwa bo nie mogłem skubanej wyłowić(speed'a ma nie złego) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Możesz też ustawić filtr tak by mocno poruszał powierzchnią wody Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted April 27, 2012 Author Share Posted April 27, 2012 Mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jowisz Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Może skimmer coś pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted April 27, 2012 Author Share Posted April 27, 2012 Także mam i nic nie ciągnie (może chinole coś źle zrobili w moim filtrze hw 302 nie wiem )coraz bardziej ich nie lubię poza Mr Amano i jego pomocnikami Link to comment Share on other sites More sharing options...
rainbow Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Jak możesz to wstaw zdjęcie. Zwróć uwagę czy to pojawia się po karmieniu ryb. U mnie coś takiego pojawiało się po karmieniu ryb mrożonym komarem czarnym i dafnią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Mam problem w akwarium 180l z paletkami(dyskowcami)Za mały litraż na palety, od tego trzeba zacząć rozmowę. obecnie w ogólnym akwa dorosłe pilnują około 50 młodych.+ hw 302Masa ryb, a nadfiltracji tam nie masz. Jeden z powodów.Na powierzchni wody pojawia się biała zawiesina pomimo,że woda przy powierzchni jest w nieustannym ruchu.Kożuch. Jak zwalczać pisze tutaj: search.php?keywords=ko%C5%BCuch&terms=all&author=&sc=1&sf=all&sk=t&sd=d&sr=posts&st=0&ch=300&t=0&submit=Szukaj Jak stoisz ze wszystkimi parametrami? Szczególnie ze związkami azotu. (może chinole coś źle zrobili w moim filtrze hw 302 nie wiem )coraz bardziej ich nie lubię poza Mr Amano i jego pomocnikami Gdyby Amano był Chińczykiem... Ależ Ty masz Kochanie jazdę na te Palety xD // Kahl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 Któraś z firm wypuściła nakładkę ze skimmerem na koniec rurki od filtra.. powinno dać radę. W sklepie Malawi w Gliwicach mają taki założony i widziałem, że działał sprawnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted April 29, 2012 Author Share Posted April 29, 2012 Z parametrow mierzę tylko ph(6,6)Obsada wiem że nie najlepsza ,ale 2 dorosłe i inne mniejsze paletki(10)cm nie jest chyba źle.Obsada zostanie mocno zmniejszona jak trochę podrosną a wcale nie jest ciasno .Z tym Takashim to się wygłupiłem jestem w sprawach odróżniania chińczyka od japonczyka.Zastanawiałem się nad filtrem wew.ale jest tego mnustwo i niewiem co wziąc .Proszę dajcie przykłady,aby nie zadrogie a skuteczne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted May 17, 2012 Author Share Posted May 17, 2012 Kupiłem filtr aquael fan 1 plus i czy tak może teraz być ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
everson Posted May 25, 2012 Share Posted May 25, 2012 Powłoka Białkowa wytrącona z wody ,za dużo przypadkiem nie karmisz?? Dobra deszczownia i problem z głowy pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
p.Agassiza Posted June 7, 2012 Author Share Posted June 7, 2012 Temat do zamknięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts