Kastet Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Witam Zamierzam kupić nowy filtr do akwa , obecnie posiadam chińskiego cara Hidom AP-300 (200l/h) wiem , śmiech na sali na ten litraż Zastanawiałem się nad tymi dwoma filtrami właśnie . Który z nich wybrać i dlaczego ? Proszę o rady i z góry dzięki Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted April 27, 2012 Share Posted April 27, 2012 Dlaczego śmiech 3 wymiany (pewnie bardziej 4) na godzinę nie są złe. Większym problemem będzie jego rzeczywista wydajność, która pewnie jest o połowę mniejsza. Moim zdaniem lepsza byłaby kaskada ze względu na większa pojemność złoża i to, że nie zajmuje miejsca w akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kastet Posted May 2, 2012 Author Share Posted May 2, 2012 Czyli lepszy będzie chiński HBL niż oryginalny Aquael ? Dlaczego lepiej wybrać 501 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 Chodzi o filtrację. Kaskada ma miejsce na ceramikę a wewnętrzny nie. W akwarium zawsze jest problem z miejscem a kaskada objętości wody dla ryb nie zabiera a wewnętrzny owszem. Najwygodniej byłoby jakąś dobrą kaskadę. JA używam aquaclear i poza początkowymi problemami z głośnością oceniam je b. dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts