krasa Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 Witam posiadam akwarium 81L. obsada jaką chciałbym umieścić w akwarium : - 30 neon inessa - 2 kirsyski lampracie - 1 glonojad - 1 kosiarka mile widziane opinie i sugestie pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desperat Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 Moja propozycja: -20 neon innesa -6 kirysków -jakieś pielęgniczki, np. kakadu (w przypadku kakadu (1+3) kosiarka to ryba stadna więc minimum 6, a i tak masz trochę za małe akwarium jak dla niej, a ten glonojad to...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasa Posted April 25, 2012 Author Share Posted April 25, 2012 Plan jest prosty spora ławica neonów i ekipa sprzątająca. Pisząc o glonojadzie miałem na myśli zbrojnika niebieskiego. Główne pytanie czy w akwarium 81L może pomieścić 30 neonów? Akwarium ma być wyposażone w bimbrownie ogólnie ma być gęsto więc nie wiem czy 6 kirysków to nie będzie za dużo? Dziękuje za podpowiedz co do kosiarki nie wiedziałem, że jest stadna i mam za mały zbiornik tylko, że je spore ilości glonów w takim razie wylatuje z planu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 A jakie wymiary baniaka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasa Posted April 25, 2012 Author Share Posted April 25, 2012 Długość 60 szerokość 30 wysokość 45 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 Ja tu widzę tylko: 20 neon inessa 6 kirysek panda/pigmej 1+1 P.ramirez(jak chcesz) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 Za Zbrojnika Niebieskiego możesz dać 6 sztuk Otosków. Co do Neonek to jeżeli mają być tam tylko one to myślę, że 20 powinno być ok. Trochę krótkie akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasa Posted April 25, 2012 Author Share Posted April 25, 2012 tak myślałem że neonów jest trochę za dużo wpisałem tyle bo są sprzedawane po 30 sztuk. hmm czyli na zbrojnika akwarium też jest za małe. Jakie jest wystarczające? Możesz mnie oświecić dlaczego nie kirysek lamparci? Dziękuje za podpowiedz co do otosków najpewniej je kupie jak nie mogę mieć zbrojnika Pisownia! mod.Evelyn Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted April 25, 2012 Share Posted April 25, 2012 Na zbrojnika min 80cm długości i 100l.Kirysek może być lamparci ja tylko podałem przykład Link to comment Share on other sites More sharing options...
krasa Posted April 25, 2012 Author Share Posted April 25, 2012 Czyli już wszytko wiem dzięki za odzew. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts