sebusss6 Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Witam was wszystkich. Moje akwarium 54 l . Ogrzewanie : grzalka 100 w. Napowietrzacz :jest Filterek z papka : Aquael Fan 1 Plus Prosze zebyscie mi doradzili jakie rybki moga byc w takim oto akwarium oraz prosze o pomoc w dobraniu rybek do akwarium 25l z papka i filtrem Aquael Fan 1 Plus oraz grzaleczka 25w. Prosze o pomoc . Pozdrawiam rainbow - Popraw pisownię ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Woda jakby mętna. Wyjmij wulkan. Ryb poszukaj tutaj: przykladowi-mieszkancy-akwarium-ok-60l-t7147.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fritz666 Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Dokładnie, bez wulkanu byłoby o niebo lepiej... Wyjmij wulkan, woda sie wyklaruje i będzie na plus. Może ta górke z piasku bardziej rozpłaszcz, ale najważniejsze zeby Tobie się podobało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebusss6 Posted April 23, 2012 Author Share Posted April 23, 2012 woda moze byc metna z powodu wulkanu ? jak dbac o roslinki zeby bylo jak najlepiej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Przede wszystkim zapewnić im żyzne podłoże i dobre oświetlenie. Później zapewnić źródło węgla i nawozy. Wulkan może zmieniać parametry wody i szkodzić rybom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebusss6 Posted April 23, 2012 Author Share Posted April 23, 2012 bardzo grozny moze byc on dla rybek (wulkan) ? woda moze byc troszke metna bo dzis akwarium zalozylemdopiero. w jaki sposob zapewnic rybka zyzne podloze ? czy napowietrzacz nie bedzie przeszkadzac rybka ani roslinka ? Wlalem odzywke dla roslinek do wody czy moze tak byc ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Wulkan wywal po prostu. Oprócz wątpliwego składu mineralnego i chemicznego jest po prostu najzwyczajniej w świecie beznadziejnie paskudny. Wlaniem odżywek dla roślin na tym etapie możesz im bardziej zaszkodzić niż pomóc. Jeśli bąbelki są z filtra, to je trochę skręć, jeśli masz napowietrzanie dodatkowe - wyłącz. Zrób tak: -wywal wszystko co nienaturalne -ułóż piach i żwirek tak żeby z tyłu było go więcej niż z przodu -zapalaj i wyłączaj światło kiedy trzeba a poza tym nie dotykaj. Nie rób z nim nic innego przez 3 tygodnie. Nic a nic. Przez ten czas łapy i gały do książek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebusss6 Posted April 23, 2012 Author Share Posted April 23, 2012 Dzięki wielkie za pomoc Pozdrawiam i dziękuje raz jeszcze edit mam jeszcze jedno pytanko kiedy mam juz wode wlana moge dolozyc wiecej zwirku w tym czasie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Nie Do Ty Kać. Przejrzyj sobie tematy na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Przede wszystkim zapewnić im żyzne podłoże i dobre oświetlenie. Później zapewnić źródło węgla i nawozy. Wulkan może zmieniać parametry wody i szkodzić rybom. A ja myślałem,że ważniejsze jest nawożenie+oświetlenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts