Bojownik2000l9 Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 Witam,jestem nowy na forum,mam pytanie czy różne odmiany danio będą trzymać się razem w jednej grupie? lub czy można je trzymać z 3 odmian po 2 lub 3 nie dostaną depresji??? I jeśli macie jakieś proponowane obsady do akwarium 112L to bardzo bym poprosił na pewno muszą być gupiki i danio Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 Lepiej jedną odmianę Może tak: 2+4 Gupik 15 Danio Pręgowane 6 Kirysek Pstry Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio2 Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 Ja zrezygnował bym z gupików będzie za dużo ryb przy powierzchni wody a nic w środkowych partiach akwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jowisz Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Ja zrezygnował bym z gupików będzie za dużo ryb przy powierzchni wody a nic w środkowych partiach akwa.Gupiki pływają po całym akwarium, nie tylko przy powierzchni. Ja u siebie najczęściej obserwuję na środku i przy dnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirpio2 Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Ale większość czasu spędzają przy powierzchni przynajmniej moje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojownik2000l9 Posted April 22, 2012 Author Share Posted April 22, 2012 u mojego kolegi gupiki pływają przy powierzchni a zoologicznym przy powierzchni i pośrodku:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
micmac Posted April 22, 2012 Share Posted April 22, 2012 Gupiki to ryby żyjące we wszystkich strefach wody. Jednak najczęściej trzymają się przy powierzchni z tego względu że przy niej żerują Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bojownik2000l9 Posted April 24, 2012 Author Share Posted April 24, 2012 Dobra,dziękuję za pomoc temat do zamknięcia pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willow Posted April 24, 2012 Share Posted April 24, 2012 Lepiej jedną odmianę Nie konieczne. Przecież można trzymać razem odmiany weloniaste, krótkopłetwe, szare i czerwone, ponieważ to są tylko formy hodowlane, więc będą trzymać się w grupie. Ważne jednak, aby był to jeden gatunek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts