superakwarysta Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Szukam fajnych rybek do akwarium (najbardziej interesują mnie sumiki) Jakie według was są najładniejsze? Poprzednie akwa zlikwidowałem bo było za małe (20l) ale teraz kupuję 50 l, a w czerwcu kto wie, może i 112! Ps. Nie miejcie o mnie złej opinii bo to nie ja założyłem poprzedni wątek o pawiookiej! pretensje do mojego kuzyna (on założył wątek, dałem mu login i hasło). Przez niego ja teraz musiałem się naczytać takich rzeczy! A tak na marginesie to zobaczcie sami ten wątek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightrider Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Widzisz, każdy ma inny gust i dla każdego inna rybka jest najpiękniejsza. Ja np. nie rozumiem ludzi, którym podobają się gupiki, a ludzie nie rozumieją mojej słabości do skalarów Tak to już jest, sam musisz decydować Zdjęcia są, obejrzyj, poczytaj, wybierz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sagra Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 No tak, gust każdy ma inny, pamiętaj przy doborze sumów, aby zapewnić im odpowiednie warunki, a nie tylko patrzec na wygląd. nightrider, a mi się gupiki podobają, za to skalary, nie ;P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nightrider Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Sagra właśnie dlatego każdy pownien wybierać takie rybki, jakie podobają się jemu Oczywiście pod warunkiem, że jest w stanie stworzć im odpowiednie warunki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jowisz Posted April 17, 2012 Share Posted April 17, 2012 Fajne sumiki? Mi np. bardzo podobają się kiryski. Dość ładne barwy jak na ryby przydenne (np. corydoras julii). Bezkonfliktowe, większość mało wymagająca, bardzo przyjaźnie wyglądają jak "mrugają" oczami. Do 50L to panda, sierpoplamy, pasiasty, pigmej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbuh Posted April 20, 2012 Share Posted April 20, 2012 Ciężko będzie znaleźć sumika do 50l. Pewnie tylko najmniejsze kiryski, ale to nie sumiki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts