lenydance Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Mam kilka pytań na temat molinezji złotej i gurami mozaikowego. 1.Czy pokazana na zdjęciach molinezja to samica? Jeśli tak, to czy przypadkiem nie jest ona w ciąży? 2.Ile trwa ciąża u molinezji? 3.Czy jakbym miał 1 molinezję złotą(samice) i 1 molinezję czarną(samca) to czy one mogą się skrzyżować(mieć potomstwo)? 4.Czy pokazany na zdjęciach gurami to samiec czy samica? 5 Jakbym miał 1 gurami mozaikowego(samicę) i jedno gurami złote to mogą się one skrzyżować(mieć potomstwo)? Przepraszam że tyle pytań ale są mi potrzebne.Prosiłbym bardzo o podawanie odpowiedzi w punktach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
west000 Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Molinezji nigdy nie miałem więc się nie wypowiadam. Co do gurami to jest to moim zdaniem samica i to prawdopodobnie dosyć młoda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 1. Tak, to samica, nie ma gonopodium. 2. Tyle co u innych żyworódek, około miesiąc. 3. Tak, każda żyworódka z rodzaju poecilia może się krzyżować, więc kup jeden gatunek. I nie trzymamy ich w parach, tylko w haremach 1+2/3 4. To chyba jeszcze młody osobnik, więc nie wiem. 5. Tak, miałyby, ale kup tylko jedne gurami. Je także trzymamy w haremach 1+2/3, a nie w parach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lenydance Posted April 15, 2012 Author Share Posted April 15, 2012 Z góry dziękuję za odpowiedzi, lecz czy wie ktoś czy ta samica molinezji jest w ciąży?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Nie jest. Radzę poczytać temat: rozmnazanie-zyworodek-kompendium-t28530.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Nie,nie jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts