tmkr Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Takie tam ogólne. Akwarium 96l [80x30x40] Filtracja: jbl e900 Grzałka: 100W aquael (szwankuje) Oświetlenie: świetlówka 18W 6500K, będzie prawdopodobnie zasłonięta z lewej strony, Podłoże: żwir 3-5mm z tyłu po bokach, żwirek drobny <1mm, trochę ziemi pod roślinami, otoczaki, korzeń z olchy, szyszki, liście dębu Nawożenie: Easy Carbo tak profilaktycznie Woda: 24-25°C ph 7 GH 10 KH 8 Fauna: 2x Prętnik karłowaty (Colisa lalia) 1+1 6x Brzanka wysmukła (Barbus titteya) 3+3 Flora: Cryptocoryne wendtii Green Cryptocoryne undulatus brown Cryptocoryne bullosa Hygrophila Corymbosa Z roślin będzie jeszcze sporo Pistii i może Ceratopteris. Kryptokoryny jak po chemioterapii wszystkie liście gubią, bo przesadzałem. 14.04.2012 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jayix Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Akwarium ładne ale...takie puste... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Akwarium ładne, gdybyś trochę zagęścił lewy róg to byłoby jeszcze ładniejsze. Niestety, ale obsada nie pasuje. Prętnik bardzo lubi gęsto zarośnięte akwaria. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArMasteR Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Ja tutaj widze 2+1 Kakadu i 20xmiedzik. Oczywiście możesz zmienić na inne pielęgniczki i inne ławicowe, ale dobierając ławicowe patrz żeby sie dobrze prezentowały w baniakach takich półmrok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmkr Posted April 15, 2012 Author Share Posted April 15, 2012 Akwarium ładne, gdybyś trochę zagęścił lewy róg to byłoby jeszcze ładniejsze. Niestety, ale obsada nie pasuje. Prętnik bardzo lubi gęsto zarośnięte akwaria. Ok, postaram się zagęścić, dodam jeszcze też te pływające. Bo nie ukrywam, trochę mi zależy na tych prętnikach, w przeszłości nie za bardzo mi się trzymały, chyba ze względu na ich wrażliwość co do jakości wody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Bardzo fajnie się zapowiada,ale dorzuciłbym więcej liści Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mordimer Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Podoba mi się tak jak jest. Poczekałbym aż krzaki się rozrosną i tyle. Baniaczek zrobiony ze smakiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tmkr Posted April 19, 2012 Author Share Posted April 19, 2012 Dorzucam jeszcze zdjęcia mieszkańców : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts