Migdek Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Przy skrzelach jest czerwony, oddycha, ale widać w jakiej pozycji... Od dwóch dni się przewracał. Czym leczyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopezz Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Miałem takie numery z kirysami jak leczyłem ryby na ospę i podniosłem temperaturę do 29 C. Może szok termiczny? Nagłe zmiany temperatury? Nic takiego nie miałaś? Moje też pływały do góry brzuchami po powierzchni wody , po powrocie do normalnej temperatury (25 C) Wszystko wróciło do normy. Zaczerwienione skrzela mogą być przyczyną zatrucia amoniakiem , znasz parametry wody? Jak reszta obsady? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted April 15, 2012 Author Share Posted April 15, 2012 Bardzo możliwe że to przez zmiane temperatury. Po podmiance z 24 doszło do 27 stopni, może, to właśnie przez to. Mam 3 kirysy a tylko jeden tak sie zachował. Reszta obsady to 4 gupiki (+ 20 w kotniku, ale sie urodziły 13.04, więc dużo nie brudzą jak na razie...), 3 razbory klinowe, 2 neony innesa i jeden zbrojnik. Obsada jest w trakcie zmian, wiem, że źle to wygląda. Akwarium ma 52L. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts