Wazon Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 W kopalni torfu nabyłem 5 korzeni proszę o opinie czy nadają się do mojego akwarium? Proszę też o linki jak je spreparować jeżeli oczywiście się nadają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobix Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Wiesz z jakiego drzewa są ? Myślę że mogą być, na początku je przepłucz, potem wygotuj i sparz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wazon Posted April 14, 2012 Author Share Posted April 14, 2012 Właśnie nie wiem z jakiego to drzewa zdaje się że z jakiegoś liściastego ale proszę o opinie bo nie wiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurolsky folklor Posted April 14, 2012 Share Posted April 14, 2012 Rozłożyły się już pewnie dość sporo i nawet przełupanie go nic nie da, żeby dowiedzieć się co z nim nie tak i skąd jest. Mocz go w wodzie (najpierw wygotuj, z solą), poszukaj na forum, masz tam wszystkiego pełno... wystarczy chcieć poszukać O ile brudzi wodę, gotuj kilka razy, mocz tak długo w wiadrze, aż zacznie tonąć, zmieniaj co kilka dni wodę (przynajmniej część). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wazon Posted April 15, 2012 Author Share Posted April 15, 2012 Jak się wyszukuje wątki o preparowaniu korzeni? bo ponoć jest tu tego sporo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lopezz Posted April 15, 2012 Share Posted April 15, 2012 Bardzo proszę. http://forum.superakwarium.pl/viewtopic.php?f=7&t=11051 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts