Jump to content

5L

Recommended Posts

Witam ponownie... tym razem mam prośbę o propozycje na temat akwaria 5L oO... mam takie akwarium malutkie i jutro zaczynam roboty nad aluminiową pokrywa ... światło to możliwe ze będą diody led a jak nie to macie jakieś propozycje na temat

Roślin

światła

ryb ew krewetek

i tanich filtrów do tak małego akwa...

o fajne fajne ^^ a teraz pytanie.. moze troche głupie ale nigdy nad tym nie myslałem ..

1.czy zeby rosliny rosły potrzebowały by napowietrzacza???

2.... takie patyki z drzewa które łamią sie za lekkim pociągnieciem... i są suche jak pieprz to nadają sie do akwarium ???

3.^^ i jakie swiatło by było najlepsze ??

proszę o porady

1. Jeśli jest deszczownia to nie.

2. Takie suche się nie nadają bo przede wszystkim nie toną.

3. Te zbiorniczki z linków mają oświetlenie LED. Poczytaj, są podane takie dane :) Można oczywiście zrobić lampę z żarówką energooszczędną, ale to chyba wizualnie nie będzie ładne. Raczej nie lampka halogenowa bo one trochę grzeją.

Nadal niestety nie toną... Sama już to przerabiałam, bo kiedyś znalazłam właśnie taki wysuszony ciekawy patyczek. Gotowałam wielokrotnie i nic. Może jakby go pomoczyć kilka miesięcy...

wielkopłetw... powiem tak... lubie wyzwania... w moim zyciu one są na co dzien.. i w moim ukochanym hobby tez nie moze ich zabraknąc... oczywiscie po założeniu akwa temat bedzie.Mysle nad takim japońcem ... lecz poniewaz moje zycie to improwizacja .... to się okaze co z tego bedzie ^^

Guest pawelhodowca

Jak zrobisz to akwa to daj koniecznie fotkę, bo też myślę nad takim małym akwa w pięknym stylu :)

tak temat będzie... poniewaz nie mam w tej chwili aparatu to bedzie robione telefonem ;]... ale sprubuje mini fotorelacje zrobić ^^ .. no cóż ... dzięki wszystkim a zwłaszcza Mei... ^^ Temat juz chyba do zamkniecia ;]

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

puki co to dawno nie aktualizowałem .... narazie mam zamiar kupic kaskade,zrobic pokrywe aluminium,kupic mchu,gałęzatek i jakis pojedynczych roslin..... tak wiec akwarium bedzie gotowe za .... 1-2miesiace? narazie nie mam pieniedzy.. ale jak cos sie chapnie to odrazu poinformuje o zmianach.... ps.myslałem nad krewetkami red cherry ew. yellow lub cristal black ^^ pozdrawiam ekipe :D

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...