Pley Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Witam ponownie... tym razem mam prośbę o propozycje na temat akwaria 5L oO... mam takie akwarium malutkie i jutro zaczynam roboty nad aluminiową pokrywa ... światło to możliwe ze będą diody led a jak nie to macie jakieś propozycje na temat Roślin światła ryb ew krewetek i tanich filtrów do tak małego akwa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Możesz zrobić np. takie cudo: http://www.akwarysci.com/akwaria.php?dz ... ofa&kat=4l http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/vi ... b1dbee8166 http://www.roslinyakwariowe.pl/forum/vi ... b1dbee8166 http://www.akwarystyka.com.pl/showthread.php?t=39026 A tu całkiem maleństwa tak dla ciekawostki: http://www.pbase.com/plantella/nanoextreme Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 17, 2009 Author Share Posted March 17, 2009 o fajne fajne ^^ a teraz pytanie.. moze troche głupie ale nigdy nad tym nie myslałem .. 1.czy zeby rosliny rosły potrzebowały by napowietrzacza??? 2.... takie patyki z drzewa które łamią sie za lekkim pociągnieciem... i są suche jak pieprz to nadają sie do akwarium ??? 3.^^ i jakie swiatło by było najlepsze ?? proszę o porady Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 1. Jeśli jest deszczownia to nie. 2. Takie suche się nie nadają bo przede wszystkim nie toną. 3. Te zbiorniczki z linków mają oświetlenie LED. Poczytaj, są podane takie dane Można oczywiście zrobić lampę z żarówką energooszczędną, ale to chyba wizualnie nie będzie ładne. Raczej nie lampka halogenowa bo one trochę grzeją. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 17, 2009 Author Share Posted March 17, 2009 a te patyczki po przegotowaniu i zasoleniu ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Nadal niestety nie toną... Sama już to przerabiałam, bo kiedyś znalazłam właśnie taki wysuszony ciekawy patyczek. Gotowałam wielokrotnie i nic. Może jakby go pomoczyć kilka miesięcy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 17, 2009 Author Share Posted March 17, 2009 czyli wydatek w zoologu lub giełdzie ? ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
mei Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Nie, czemu... Możesz wyciągnąć mały korzonek z jakiejś rzeczki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 17, 2009 Author Share Posted March 17, 2009 w sumie mógłbym cos poszukac ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 wydaje sie, mały zbiorniczek-mały kłopot... otóż(wg mnie) nie trzeba się na prawdę popisać, żeby stworzyć coś naturalnego w takim "kieliszku" życzę powodzenia i czekam na efekty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 17, 2009 Author Share Posted March 17, 2009 wielkopłetw... powiem tak... lubie wyzwania... w moim zyciu one są na co dzien.. i w moim ukochanym hobby tez nie moze ich zabraknąc... oczywiscie po założeniu akwa temat bedzie.Mysle nad takim japońcem ... lecz poniewaz moje zycie to improwizacja .... to się okaze co z tego bedzie ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted March 18, 2009 Share Posted March 18, 2009 Jak zrobisz to akwa to daj koniecznie fotkę, bo też myślę nad takim małym akwa w pięknym stylu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 18, 2009 Author Share Posted March 18, 2009 tak temat będzie... poniewaz nie mam w tej chwili aparatu to bedzie robione telefonem ;]... ale sprubuje mini fotorelacje zrobić ^^ .. no cóż ... dzięki wszystkim a zwłaszcza Mei... ^^ Temat juz chyba do zamkniecia ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiociaKazia Posted March 18, 2009 Share Posted March 18, 2009 chętnie bym zobaczyła,co ciekawego stworzysz ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 18, 2009 Author Share Posted March 18, 2009 narazie ciekawe nie jest ;] viewtopic.php?f=22&t=5421 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiociaKazia Posted March 18, 2009 Share Posted March 18, 2009 narazie ciekawe nie jest ;] viewtopic.php?f=22&t=5421 Ale niedługo na pewno będzie ^^ Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwarysta17 Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Do takiego akwa 1 gupik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted March 23, 2009 Author Share Posted March 23, 2009 "akwarysta" ... gupik zbytnio nie jest od 5L.... to każdy wie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 Do takiego akwa 1 gupik Gupim sie nie nadaje na 5l (nawet slimak) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebek11 Posted April 9, 2009 Share Posted April 9, 2009 radze ci z takiego akwa kotnik zrobić... bo dla rybek sie nie nadaje.... EDIT: Albo krewetkarium jak masz jakieś krewetki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted May 4, 2009 Author Share Posted May 4, 2009 puki co to dawno nie aktualizowałem .... narazie mam zamiar kupic kaskade,zrobic pokrywe aluminium,kupic mchu,gałęzatek i jakis pojedynczych roslin..... tak wiec akwarium bedzie gotowe za .... 1-2miesiace? narazie nie mam pieniedzy.. ale jak cos sie chapnie to odrazu poinformuje o zmianach.... ps.myslałem nad krewetkami red cherry ew. yellow lub cristal black ^^ pozdrawiam ekipe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts