kamil18c Posted April 12, 2012 Share Posted April 12, 2012 Moje 112l po restarcie. Dane: oświetlenie: 2x 18W + 2x 11W = 58W filtracja: aquael fan 2 plus ogrzewanie: hailea 100w z termostatem CO2: reaktor z sody i octu podłoże: 7-8 cm, ziemia do kwiatów + bazalt 1-3mm nawożenie: skończył się, muszę kupic Flora limnophila sessiliflora kabomba wgłębka paprotnica mech: jawajski, flame, stringy, spiky, willow mały heniek moczarka ludwiga respens rotalia okrągłolistna najas micranthemum umbrosum pelia duży heniek sagittaria subulata rogatek nurzaniec wąkrotka białogłowa limnobium anubias peplis dwupręcikowy mikrozorium oskrzydlone Heteranthera zosterifolia + jedna jeszcze nie rozpoznana Fauna gupiki harem mieczyk 2+1 neony 10 3 otoski molinezja 2+5 2 kosiarki około 50 sztuk narybku w kotniku ( molinezje, gupiki, mieczyki), już mam kupca jak podrosną 10 Helenek Ozdoby: korzeń znaleziony w lesie na zeszłorocznym grzybobraniu , dociążony bo wypływa tło: styropian w kształcie skał pomalowany na czarno, nie widoczny na zdjęciu Akwarium zalane dwa dni temu, około 70% starej wody i nieczyszczony filtr: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted April 12, 2012 Share Posted April 12, 2012 Bajzel troszkę-zbiornik ma potencjał ale rośliny wyglądają,jakby rozrzucono je losowo 8-) 8-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Willow Posted April 12, 2012 Share Posted April 12, 2012 To się nazywa artystyczny nieład. Mi się podoba, ale brakuje trzeciego planu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil18c Posted April 12, 2012 Author Share Posted April 12, 2012 To się nazywa artystyczny nieład. Mi się podoba, ale brakuje trzeciego planu.Trzeci plan rośnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Desperat Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 Otoski to ryby stadne, dokup 3, te kamienie które są na korzeniu mi nie nie podobają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 Jak dla mnie to bardzo ładnie,nawet pomimo tego,że 3-ci plan nie urósł.Fajny korzonek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil18c Posted April 13, 2012 Author Share Posted April 13, 2012 Otoski to ryby stadne, dokup 3, te kamienie które są na korzeniu mi nie nie podobają.Bo dociążają korzeń który wypływa. Jak już odpowiednio namoknie to znikną. Jak dla mnie to bardzo ładnie,nawet pomimo tego,że 30-ci plan nie urósł.Fajny korzonek No wiesz trzydziestego planu nie planuje A co do trzeciego to jak miał urosnąc jak wszystkie rośliny zostały posadzone trzy dni temu. Trzeba czekac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamarias Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 Mi się podoba. Tak jak by na dziko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martens Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 Przestańcie się czepiać, po restarcie nie będzie od razu dżungli, mi się podoba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszQWE Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 Ładny busz czekam aż sie rozrośnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkanDaL Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 Oj tam Już poprawione Co do mchów to jakie są na korzeniu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil18c Posted April 13, 2012 Author Share Posted April 13, 2012 Oj tam Już poprawione Co do mchów to jakie są na korzeniu?flame, spiky, willow Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 Nawet ładnie,ale trochę chaotycznie. Coś ode mnie tam już rośnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil18c Posted April 13, 2012 Author Share Posted April 13, 2012 Tak rośnie. Mchy na korzeniu, sagittaria pod korzeniem i heniek z prawej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil18c Posted August 12, 2012 Author Share Posted August 12, 2012 Całkowicie zapomniałem o tym wątku. Czas więc na małą aktualizację. Niestety nie mam czasu się zajmować akwarium. Moje prace przy nim ograniczają się tylko do czyszczenia i podmiany wody. Mam masę narybku który sprzedaję do sklepu zoologicznego, stąd te kotniki. Nie nawożę. Zmniejszyłem oświetlenie do standardowego 2x18W. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil18c Posted September 15, 2012 Author Share Posted September 15, 2012 Sprzedałem wszystkie ryby. Planuje teraz następującą obsadę. 20 sztuk razbor klinowych 8 kirysków 6 otosków krewetki rc Może tak być? Ile kupić na początek krewetek? Czy razbory klinowe nie będą zjadały krewetek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 A mogę Ci zaproponować: 24 x Razbora klinowa 8 x Bocja karłowata Krewetki filtrujące i amano. Krewetki jakie tam sobie chcesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil18c Posted September 16, 2012 Author Share Posted September 16, 2012 Bardziej mi odpowiadają krewetki rc. Wiec bocje chyba też odpadają bo mogły by sobie z nich ucztę zrobić. Czy razbory klinowe nie będą zjadały krewetek? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Popatrz na pyszczek razbory i popatrz na krewetkę. Jak się zmieści, to pech, jak nie, to krewetka bezpieczna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts