alien1987 Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Jak wiadomo korzeń jest dobry źródłem jedzenia dla zbrojników ale również ozdobą do naszego baniaka.A czy kokos spełnia to samo - czy tez jest źródłem pożywienia dla zbrojników?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozyryss2 Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Ja mam korzen i kokos co prawda nie mam zbrojnikow ale mam otoski i jeszcze nie wiedzialem zeby siedzialy na kokosie a na korzen caly czas oblegaja wiec wydaje mi sie ze korzen bedzie najlepszym rozwiazaniem a jak jak masz wiecej miejsca to daj oba zawsze dodatkowa kryjowka dla rybek w postaci kokosa Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukix Posted March 18, 2009 Share Posted March 18, 2009 Wydaje mi się że kokos nie spełnia tej roli co korzeń(pokarm dla zbrojników). co prawda nie mam zbrojnikow ale mam otoskiOtoski to zbrojniki Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozyryss2 Posted March 18, 2009 Share Posted March 18, 2009 Dlatego tez wypowiedzialem sie w tym temacie ze wzgledu ze otoski sa z tej samej rodziny korzen wcinaja jak szalone a kokos moze posłuzyc jako kryjówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Patrycja Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 Kokosy chętnie objadają krewetki. A co do korzenia - garbiniki! Są potrzebne dla dobrego rozwoju zbrojników, otosków , tych z rodziny "glonojadów" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 ja mam i mały korzeń i kokos, a moje otoski dużo chętniej przebywają na tym drugim, wcale się w nim nie kryjąc. Mam teraz z nimi problem-przekrwione pyszczki i zaczęłam się zastanawiać czy aby to nie od objadania tego kokosa...Czy to możliwe, że im to właśnie zaszkodziło? Parametry wody mam ok, bardzo ich pilnuje bo otoski mam od 3 tygodni dopiero. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozyryss2 Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 zajrzyj do tego tematu : viewtopic.php?f=6&t=4509 ja mialem ten sam problem z otoskiem ale po jakimś czasie przekrwienie znikło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 Już widziałam Problem z tym, że im to znikło i wróciło tylko że gorzej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozyryss2 Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 moze masz bardzo ostry korzeń ze otosek ciagle sie o niego zacina Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alicja Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 Korzeń nie jest ostry, poza tym otoski jakoś preferują ten kokos albo roślinki. Żwirek też bez żadnych ostrych krawędzi, nikt otosków nie mógł poturbować...Czyli pozostaje czekać aż przejdzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozyryss2 Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 JA wlasnie dzsiaij wylowilem sztywnego otoska ale wbrew pozorom nie tego przekrwionego tylko drugiego zdrowego bez zadnych objawów cos jest nie tak bo to juz 2 rybka w ciagu tygodnia przez 3 miesiace wszytko bylo ok a przez tydzien samiczka kakadu i otosek padly ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monika15 Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Możesz mieć oba i korzeń i kokos.Jak kupiłam kokos miał takie włoski,wsadziłam do akwa i moje glonki od razu się na niego rzuciły.Po pewnym czasie jak wyciągnęłam go z akwa był gładziutki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwarysta17 Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Ja wolę korzeń ponieważ fajnie wygląda w akwarium i jest źródłem pokarmu dla mojego glonojada Link to comment Share on other sites More sharing options...
SupeRyba;) Posted March 28, 2009 Share Posted March 28, 2009 Możesz mieć oba i korzeń i kokos.Jak kupiłam kokos miał takie włoski,wsadziłam do akwa i moje glonki od razu się na niego rzuciły.Po pewnym czasie jak wyciągnęłam go z akwa był gładziutki. Ja też bym ci tak doradziła;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts