nelo89 Posted April 7, 2012 Share Posted April 7, 2012 Witam Mam problem z zachowaniem Molinezji gdyż wygląda na to ze próbuje zapłodnić Kiryśnika czarnoplamego, nie mam pojęcia czym jest to spowodowane . Molinezja zachowuje się identycznie jak Mieczyki w czasie tarła. Nie wygląda mi to na podgryzanie, zaczęło się tak dziać dwa dni temu. Czy to normalne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted April 7, 2012 Share Posted April 7, 2012 Nie, to nie jest normalne, bo Mieczyki nie mają tarła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted April 7, 2012 Share Posted April 7, 2012 Różne cuda już słyszałem,ale jak wygląda tarło molinezji? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 7, 2012 Share Posted April 7, 2012 Żyworódki żyją zasadą "nie ważne że potwór". Jeśli kiryśnik jest zbliżonej wielkości, to samczyk może się zalecać. To normalne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted April 7, 2012 Share Posted April 7, 2012 Oj czepiacie się słówek a wiecie o co chodzi ;D A prostując to Molinezja jak i Mieczyk czy też Gupik są rybami, które wypuszczają na świat żywe rybki co nie jest tarłem. Określenie tarła dotyczy ryb składających ikrę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts