kicia123 Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 Mam zamiar wyjechać na stałe za granicę mam tam akwarium przygotowane na rybki, lecz bardzo podobają mi się moje aktualne rybki 5 gupików i jeden kirysek spiżowy czy jest szansa że dzięki tabletkom które widziałam w zoologicznym które zastępują filtr przetrwają ok 15 godziną podróż? Dulle - Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolcia10024 Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 *Filtr Musisz sprawdzić na opakowaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 Musisz też pomyśleć o temperaturze. Te tabletki nie zastępują chyba filtra, tylko napowietrzają wodę. W jakim pojemniku masz zamiar przewozić ryby i czym jedziesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicia123 Posted April 6, 2012 Author Share Posted April 6, 2012 jeszcze niewiem, a co proponujecie ?bo w akwarium 25l to musiała bym dużo wody wylać bo bardzo ciężkie jest.. może w jakimś plastikowym pojemniczku? trochę boję się czy nie zdechną :/ szczególnie jeden okaz gupik fioletowo , zielono, zółty pawie oczko... jadę autokarem;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 Chodzi o tabletki tlenowe? 15h to nie tak długo Powinny dać radę jak dobrze zabezpieczysz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kicia123 Posted April 6, 2012 Author Share Posted April 6, 2012 tak o tabletki tlenowe.. Ale w czym ja mam je przewieść? co proponujesz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted April 6, 2012 Share Posted April 6, 2012 Myśle że zapakować tak jak do wysyłki Tutaj masz link jak to zrobić : http://www.aquagarden.net.pl/index.php?id=art/02/art Pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dengol93 Posted April 8, 2012 Share Posted April 8, 2012 a gdzie jedziesz? bo może taniej ci wyjdzie kupić nowe rybki :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeGo Posted April 10, 2012 Share Posted April 10, 2012 Nie widze problemu ja jeżdże często polska - niemcy i zawsze biorę ze sobą z polski rybki do niemiec. Jak mam to biorę do dużego słoja 3l i daje tabletki tlenowe. jedna tabletka to kilka groszy bodajże 60gr i działa przez 5-7h wiec jak kupisz 3 tabletki nie całe 2 zł i będziesz je wrzucał do słoja co 5h to wszystko będzie dobrze. Nic sie nie stanie, tym bardziej że gupiki nie są takie wrażliwe ps. Kiedys dosałem od znajomego 3 gurami mozaikowe i wziąłem je do słoja 3l bez tabletek... miały podróż 7h i na dodatek słój się przewrócił i wylało więsza połowa wody, rybki były w bagażniku i nie wiedziałem tego bo bez postoju jechałem i tak przeżły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts