adek2605 Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Witam moje gurami odbyło tarło i dziś zauważyłem małe rybcie w gnieździe.Niestety rzecz stała się w zbiorniku ogólnym 200litrów,patelki i 3 gurami,1 samiec,2 samice .Paletki są młode i małe,wiec nawet nie podpływają do gniazda.I teraz pytanie,co mam zrobić z tymi małymi,odłowić do innego akwarium?? Mogę,czy coś się im stanie?? Michał84:Pisownia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamel Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Podaj dokładną obsadę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AsFeron Posted April 1, 2012 Share Posted April 1, 2012 Najprościej i najbezpieczniej będzie odłowić młode do innego baniaka. Będziesz miał pewność, że nic ich nie zje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adek2605 Posted April 2, 2012 Author Share Posted April 2, 2012 Podaj dokładną obsadę.3 gurami mozaikowe 5 paleci 1 kirys 3 kosiarki, 2 glonojadki syjamskie, 2 glonojady niebieskie, 10 neonków, parka kakadu pielęgnic:D i 3 pyszczaki yellow prosto z Malawi:D,ale są małe i bardzo łagodne,nawet raz tam nikt nie podpłyną. Około 50 sztuk złapałem w kotnik plastikowy,a reszta siedzi w gnieździe.Boje się brać je siatką,bo podobnież nawet uniesienie pokrywy może je zabić(zimne powietrze a akwa 29,a w domu 22), a co za tym idzie schwytanie w siatkę tych mikrobów małych i wrzucenie ich gdzie indziej może je pozabijać ,czyż się nie mylę,czy to tylko mit?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted April 2, 2012 Share Posted April 2, 2012 A czytałeś coś o wymaganiach ryb które posiadasz? Twardość wody itp? Małych lepiej nie odławiać siatką z uwagi na uszkodzenia. Z drugiej strony, jeśli sprawnie i szybko to zrobisz, straty mogą być znikome. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adek2605 Posted April 2, 2012 Author Share Posted April 2, 2012 A czytałeś coś o wymaganiach ryb które posiadasz? Twardość wody itp? Małych lepiej nie odławiać siatką z uwagi na uszkodzenia. Z drugiej strony, jeśli sprawnie i szybko to zrobisz, straty mogą być znikome. gh 5 kh 1 ph 6,2 tem 29cel no3? sie testy skończyły no2? Właśnie dziś próbowałem siatką,ale są za malutkie i przelatują przez oczka siatki takie najmniejszej chyba poczekam jeszcze ze 3 dni i spróbuje ponownie,tylko nie wiem jak z tym ochładzaniem powietrza podczas unoszenia pokrywy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulle Posted April 2, 2012 Share Posted April 2, 2012 Bardziej mnie interesowało czy wiesz i jakie mają wymagania Pyszczaki? Z młodymi możesz poczekać kilka dni. To będzie taki dobór naturalny - przetrwają najsilniejsi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts